Сложи си усмивката! Операция "Шменти Капели"  6 Виж всички снимки

17.10.2011, 15:55

   
 

Всяко време е подходящо за ходене на кино, но събота вечер си е класика. Този път изборът беше доста труден. Не само, че имаше два нови български филма, но и "Тримата мускетари", за които колежката Деянова ви разказа миналата седмица, също ми се струваха доста привлекателни. След като се чудих известно време и без да играя на "камък, ножица, хартия", реших да е "Операция "Шменти Капели". И не сбърках.

Честно да ви кажа още не мога да подредя в съзнанието си цялото действие на филма, но то едно ли беше. Знам само, че и два дни след това се присещам за определени фрази и моменти, и започвам да си смея. Сама. Хората в градския транспорт са доста озадачени от тези ми действия, но на кой му пука.

Филмът беше страшен. Дали е комедия – да, определено. Може да се определи и като любимия ми жанр трагикомедия, но това само при условие, че си българин и започнеш да намираш прилика след прилика с действителността – от пеУнишкия гоУф до мутрите и мощния апарат на държавата, който създава хора, заличава хора и събития и т.н. Разбира се, всичко с умисъл, без значение на нас как ни изглежда. Едно от хубавите неща във филма е, че Влади Въргала не е прекалил с драмата и самосъжалението. Напротив. Самоиронията и чистият хумор са взели превес и затова горещо му благодаря. Единственото, което малко ми дотежа беше прекалената реклама – на банки, автомобили и какво ли още не.

Актьорският състав е повече от чудесен. Никога не бях си представяла, че Христо Шопов може да участва в комедия, но ето-на. Въпреки че и тук той не изневерява на себе си и сериозното си изражение, което бива нарушено от лека усмивка само веднъж по време на филма. Без съмнение всички актьори са били избрани с конкурс: Хари Аничкин,Малин Кръстев, Захари Бахаров, Китодар Тодоров, Джони Пенков, Джеки Стоев, Август Попов са само част от доста колоритния актьорски състав. Евала, момчета. Опс, и едно момиче - Росица Литова, която изпълнява ролята на Калинка – бременната съпруга на героя на Август Попов – Евлоги.

Няма какво да ви разказвам повече. То не е за разказване, а за гледане. И слушане, особено на някои доста цветисти лафове, които ние в Div.bg непременно ще пуснем в употребата. Най-любимите ми засега са: "Ти си едно ЕГН", "Ние сме ти майка, ние сме ти баща", "До доказване на противното всеки е виновен", "Един звънец не може да навърти 4070 лв. - Може, може", "Така не може да се работи".

Много беше приятно да видя, че един български филм беше напълнил залата в киното и не мога да кажа със сигурност, но май на всички им хареса. Поне това казваше звучният им смях. Генералният извод от цялата история е: на Влади Въргала му хлопа дъската и слава Богу!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 17.10.2011 | 18:06
1 Ти го дръж,аз ще го хвана.. :D
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ