Синдромът на Рапунцел: Ужасяващи истории

16.04.2020, 09:00

Не е толкова красиво, колкото звучи!

   
 
Синдромът на Рапунцел: Ужасяващи истории

Не е за вярване, че нещо, което звучи толкова красиво, може да бъде изключително опасно. Синдромът на Рапунцел е сериозно психическо заболяване, което води до тежки физически последици, а дори и до фатален край.

Какво е синдром на рапунцел?

Това е психическо разстройство, при което пациентът къса косата си и я яде. Тази коса не се усвоява, а се натрупва в червата, което може да доведе до смърт. В същото време пациентите могат да ядат и косата на други хора. Това е рядко заболяване - в целия свят са регистрирани само 89 случая.

16-годишно момиче почива, след като яде косата си. Студентката Жасмин Бийвър припада по време на час в колежа и бива изпратена у дома. Там тя ляга да си почине и тогава забеляза, че е покрита с червени мехури. След 15 минути тя вече е в болницата, но лекарите не успяват да я спасят - бучка коса в стомаха й предизвика бактериална инфекция и язва, "копаеща" през стомаха. Родителите и приятелите са шокирани и казват, че смятали дъвченето на косата за безобиден навик. Говори се, че Жасмин била много весела и отзивчива.

2224670

Лекари откриват 4,5 кг коса в стомаха на друго момиче. Тя е американка на 18 години и за щастие бива спасена. Момичето се оплаквали, че за 5 месеца е загубила 18 кг. По време на прегледа се оказва, че почти целият стомах е зает от сноп коса. Долу има и снимка.

2224671

30-годишна жена от Русия пък изненадва лекарите със сноп коса с размери 20 на 15 сантиметра. Тя е оперирана и след това е изпратена на психиатър.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ