Сигъл: Маршал и Мъпетите

26.11.2011, 13:52

   
 
Джейсън Сигъл
Джейсън Сигъл

Гледали ли сте "Прелъстен и изоставен"? Ако сте видели как Джейсън Сигъл изпълнява песента на Дракула в края на филма, то явно имате представа, че човекът е фен на мъпетите. Ако не сте, ние ви го казваме – Маршал ("Как се запознах с майка ви") е обсебен с най-известните кукли в киното.

Актьорът, който е само на 31 години, се възхищава до такава степен на мъпетите, че се съюзи отново с режисьора на филма "Прелъстен и изоставен" - Никълъс Столър, за да напишат и представят модерните приключения на рошавите, мъхести същества от улица Сезам.

"Мъпетите" вече преживя световната си премиера, но в България ще се появи през януари. Това не ни попречи да пресъздадем един разговор на Сигъл с колегите ни от omg!yahoo.com и да ви разкажем как този свеж тип допринесе за това да върне мъпетите на големия екран, как се е зародила любовта му към тях, ще ви разкрием някой негови бъдещи планове и разбира се, какво се случва с "Как се запознах с майка ви".

Ти си горе-долу на същите години, които изминаха, откакто предаването "Мъпетите" спря да се излъчва по телевизията. Как така ги харесваш толкова?

Дж. Сигъл: Да, моето поколение почти не го хвана, но майка ми беше записала всички епизоди и се постара да ми ги покаже всичките. Тя самата беше един вид студентка по Комедия.

Беше ли фен и на старите филми за мъпетите?

Дж. Сигъл: Да, първите три са матрицата, която използвахме, за да стигнем дотук с този филм.

Тогава защо не оставихте тези филми да си бъдат легенда? Защо ви трябваше да правите нов?

Дж. Сигъл: Мисля, че е важно за децата да изживеят същото, което и ние, и да имат своя опит с мъпетите. Смятам, че би било много егоистично да ги оставим само за нашето поколение. Те са такава сила на доброто и учат децата на толкова добри ценности като единност, предават идеята за това, че ще се чувстват по-добре ако действат заедно, а не сами. И никога не се смеят на чуждото нещастие.

Филмът е предназначен както за малки, така и за големи. Ти успя ли да напишеш по някоя шега за всяка възрастова група?

Дж. СигълМисля, че това е магията на "Мъпетите" – това не е забавление само за деца. Те наистина развличат цялото семейство. Те са като контролираният хаос, който бълбука на повърхността, но не кипи. Най-доброто е, че може цялото семейство да отидете да гледате филма и да се забавлявате заедно. (Добър съвет за семейни развлечения).

Много от филмите, които са посветени на носталгичен субект, са пародии. Смятал ли си изобщо да направиш пародиен сценарий?

Дж. Сигъл: Не, никой от нас никога не се е замислял да направи "Мъпетите" дори с нотка на пародия. Би било неуважение към наследството.

Изпълнението на твоя герой Гари, което прави с песента "Man or Muppet”, е ненормално. Как се замеси в това?

Дж. Сигъл: Песента е написана от Брет Маккензи от (бившата музикална комедия на HBO) "Flight of the Conchords". Той беше нашият музикален супервайзър. И аз наистина имам чувството, че тази песен трябва да бъде номинирана за Оскар. Маккензи просто ни закова, той беше перфектният човек за тази работа.

Някои от музикалните сцени са огромни и изглежда включват целия актьорски състав. Как преминаха репетициите?

Дж. Сигъл: Беше велико. Винаги съм обичал разточителните музикални сцени в стила на MGM, като в "Singing in the Rain" - един от любимите ми филми. Това също така беше част от традициите на мъпетите. Ето затова бях много развълнуван за тази част от продукцията. Имахме и чудесен хореограф. С Ейми Адамс (партньорката му във филма) научихме финалния си танц в нощта, в който го изпълнихме. Хореографията беше готова, но поради заетия ни график повечето танци ги научавахме на снимачната площадка.

Танцуваш и в "Как се запознах с майка ви". Уверен ли си в танцувалните си умения?

Дж. Сигъл: Това тяло е създадено за танци.

Докато работи с куклите изчезна ли част от магията, която мъпетите имат за теб?

Дж. Сигъл: Не, работил съм с кукли дълго време, дори на финала на "Прелъстен и изоставен" имам сцена с кукли, така че бях напълно наясно как действат.

Защото обичайно...

Дж. Сигъл: Да, да, никой не обича да вижда човека зад завесата (куклата).

Именно! Значи нищо не се промени за теб?

Дж. Сигъл: Не, изобщо. Ако има нещо, то това е, че все повече се възхищавам на кукловодите.

Какво ще кажеш да се прехвърлим към "Как се запознах с майка ви"? Лили, героинята на Алисън Ханигън и твоя герой Маршал скоро ще се сдобият с бебе. Как смяташ, че това ще промени сериала?

Дж. Сигъл: Доброто за мен и Алисън е, че с бебе може да се играе много време, защото това е бебе и то не знае, че го снимат. Надявам се, че нашите роли ще са по-кратки.

Колко дълго още смяташ да останеш в сериала?

Дж. Сигъл: Подписахме осмия сезон, така че ще направя този и следващия сезон, а след това ще видим какво ще стане.

Наскоро отслабна с около 15 килограма. Как го постигна?

Дж. Сигъл: От студиото, с което правех последния си филм, ми наеха личен треньор, защото казаха, че трябва да е достоверно, че Емили Блънт изобщо ще се навие да се среща с мъж като мен (тя е партньорката му в "The Five-Year Engagement", който излиза през 2012 г.). И така тренирах всеки ден, ограничих алкохола и се опитвах да внимавам с какво се храня.

Пак да се върнем на "Мъпетите". Би ли направил още един подобен филм?

Дж. Сигъл: Много съм суеверен, така че ще изчакам да видя какво ще се случи с този, но целта ми е да създам една платформа, чрез която мъпетите да имат възможността да правят каквото си искат оттук насетне.

Но би искал да си част от това, нали?

Дж. Сигъл: Винаги казвам, че с удоволствие бих играл Жабока Кърмит.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ