Селянин разпра стомаха на прасе и намери там нещо, което му донесе милиони!

29.07.2018, 18:00

Не са биткоени!

   
 
Селянин разпра стомаха на прасе и намери там нещо, което му донесе милиони!

Със съвсем различни очи гледа сега на простите китайски прасета 51-годишният селянин Бо Чунлу от град Ризао, провинция Шандонг. Неговото отношение към тази домашна твар се промени през 2017 година след съвсем рутинна процедура на село – клане на прасе.

Докато се занимава с вътрешностите на прасето, той намира в стомаха нещо странно. Притеснен прасето да не е болно и всичко да отиде по дяволите, той се допитва до съседите си. Съседите обясняват на дълбокият провинционалист, че това нещо, което е отвратително на вид и още по-отвратително на мирис всъщност е баснословно скъп лечебен продукт.

Нещото се образува от вълна, козина и (надявам се сега ядеш) остатъчна храна, решила по лични причини да остане в стомашно-чревната система на прасето.

През XVII век тази гадост е била особено популярна в Англия и е наричана "магически лек". Китайските лечители пък и до днес я наричат "прасешко съкровище". Според всички нещото избавя хората от токсините и някои са готови да платят цяло състояние.

Цената се вдига и от това, че да се намери подобно нещо в организма на прасето се случва доволно рядко.

Общо взето Бо направил експертиза, за да придобие документ за нещото на стойност 7000 долара и сега го продава с първоначална цена от 1 милион юана (150 хиляди долара), а желаещите изобщо не са малко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ