Седем неща, които учениците са си пожелавали за учителите си

12.02.2016, 20:00

Тру стори

   
 
Седем неща, които учениците са си пожелавали за учителите си

Човек, докато пътува в метрото, среща какви ли не индивиди. И волю-неволю става свидетел на техните разговори. Повечето лесно и бързо се забравят, още като стъпиш с единия крак извън влака, но други остават да те мъчат или забавляват с дни. Още помня разговора между две момичета и едно момче. Едното момиче казва: "Та, пътувахме с тоя пич (явно ставаше дума за така модерните споделени пътувания) и той ни пуска музика от една флашка. KORN, KORN, KORN, KORN, Миле Китич и после пак KORN, KORN, KORN."

Вчера обаче чух едни ученици да се оплакват от госпожата си по физика и си спомних какви неща си мислиш за учителите си, докато си ученик.

Да хване грип

Всеки път, когато сме имали контролно, класно или просто не сме искали да караме някой час, сме си пожелавали учителят да го тръшне грипът и да не идва на училище поне два дни. Не повече, защото иначе веднага ще му измислят заместник, а не се знае той какво зло ще е.

"Не че ѝ го пожелавам, но нека физичката си счупи крака и да не идва утре на училище."

Вие не искате учителката ви по литература да е зле, но никак не ви се прави контролно. Та, ако цената е счупеният крак на учителката, вие с радост ще я платите.

Дано го арестуват

В най-смелите ни мечти най-строгият учител бива арестуван от полицията (най-малкото за превишена скорост) и не може да се яви за часа си.

Да се разболее детето ѝ

Изобщо не сме мислели лошото на децата на учителите си, ама така ни се е искало детето да има нещо температура, да е хванало грип и майка му, нашата учителка, да не идва на работа няколко дни.

Да му/ѝ се счупи колата

Какво ли не бихме дали като ученици колата на учителя ни по география да се счупи и той днес да не дойде на училище или пък поне да изтърве часа

Да остане заключен в тоалетната

Ние може и само да сме си го пожелавали, но някои ученици са помагали на учителите си да останат заключени в тоалетната или в учителската стая, а класът дивее цял час.

Бомба

И преди години, и сега, не е рядко явление някой ученик, ужасен от предстоящото класно, да се обади със сигнал за бомба в училище. Може и паниката да е закратко, но все ще се размине днешният час по математика. Това е като да отлагаш неизбежното, но все пак се случва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ