Световната реге легенда Alborosie пристига за първи път в България!

17.10.2016, 15:00

Alborosie & Shengen Clan Band на живо в клуб *Mixtape 5*

   
 
Световната реге легенда Alborosie пристига за първи път в България!

Един от колосите на световната реге сцена гостува премиерно в България, за да подари на всички фенове един незабравим лайв в клуб *MIXTAPE 5* на 6-ти ноември. ALBOROSIE & Shengen Clan Band включват София в световното турне по представяне на най-новия си албум "Freedom & Fyah". Реге легендата ще изпълни някои  вечни химни като "Kingston Town", "Herbalist" и "Still Blazing", както и парчетата от новия си албум, издаден през 2016-та.

Преди него на сцената ще излязат българските реге машини ZAFAYAH & FRIDDIM STEPPAZ, които ще нажежат атмосферата с огнен сет от първокласен авторски материал. Музиката между живите изпълнения ще е внимателно подбрана от друг реге двигател за територията на България - SELECTOR LAZY FACE.

1791222

Италианецът с ямайска душа, роден и израснал в Сицилия, в момента е логично позициониран в Кингстън – Ямайка. ALBОROSIE е един от основните виновници за разпространението на реге културата в световен мащаб, редом с иконите от фамилия Марли. Определян като един от най-значимите реге артисти на световната сцена за всички времена, той е отговорен за възраждането на roots reggae жанра, както и rub a dub стила, който е силно застъпен в творчеството му. Мулти-инструменталистът, специализирал се в китара, бас, ударни и пиано, изпълнява култовите си парчета пред стотици хиляди фенове по целия свят вече над 15 години. Работил е с имена като Kymani Marley, Abyssinians, Protoje, Etana и др. С над 10 издадени студийни албума, Alborosie безспорно заема мястото на един от най-продуктивните артисти, диктуващите стилови правила в тази музика и култура, като с последния си "Freedom & Fyah" излага социалната си позиция по-силно отвсякога!

"Албумът е доста концептуален – с голяма дъб насоченост, но и със захождания към дъбстепа и електронната музика в някои парчета. Регето е социална музика и съответно пея за политика, любов, но най-вече за свободата и огъня ("Freedom & Fyah"). В албума можеш да чуеш песни за свободата, но за да я достигнеш трябва да минеш през огъня и точно поради този факт не мога да се правя, че всичко в този свят е прекрасно. Хората, включително и аз, обичат да се представят в добра светлина, но ако погледнеш малко по-внимателно, ще разбереш, че не всеки е това, за което се представя. В крайна сметка всички ние сме хора, всички правим грешки и това са неща от живота." - споделя той. 

1791221

Не пропускайте този култов лайв на реге легендата ALBOROSIE и неговия бенд в пълен състав SHENGEN CLAN BAND, които на 6 ноември ще гостуват в клуб *MIXTAPE 5* като част от световното си турне "Freedom & Fyah"!

Локалният съпорт е оставен в отговорните ръце на ZAFAYAH & FRIDDIM STEPPAZ + SELECTOR LAZY FACE.

Врати: 20:00 ч.
Начало: 21:00 ч.

Билети: "Ранно Пиле" (първите 100 бройки) – 35 лв. предварителна продажба от Бар "Петък"

"Стандартни" – 40 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

На вход – 50 лв. в деня на събитието при останала наличност.

Препоръчва се предварително закупуване на билети, защото количеството е ограничено!

Следете събитието във Facebook

18+

1791223

*MIXTAPE 5* Facebook: https://www.facebook.com/mixtape5/ - "Mixtape 5”

*MIXTAPE 5* YouTube: https://goo.gl/0y3sBi - club MIXTAPE5

*MIXTAPE 5* Instagram: https://www.instagram.com/clubmixtape5/ - clubmixtape5

ALBOROSIE Official Facebook Page: https://www.facebook.com/OneAlborosie/?fref=ts

ALBOROSIE YouTube: https://www.youtube.com/user/PuppaALBO

 

ALBOROSIE INSTAGRAM: @alborosieofficial
https://www.instagram.com/alborosieofficial/

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ