Само 10% от хората могат да се справят с тези загадки

07.05.2022, 12:00

Напрегни си мозъка!

   
 
Само 10% от хората могат да се справят с тези загадки

1. Петима приятели отиват на гости на Мишо и баща му решава да почерпи всички момчета с ябълки. Но у тях има само 5 ябълки. Как таткото ги разделя еднакво, без да разреже една ябълка на повече от 3 парчета?

1989989

2. Баба приготвя закуска за внука си. Тя пържи в тиган, в който могат да се поставят максимум 2 филии хляб. За да изпържи едната страна на филията е необходима една минута. Помогнете на бабата да изпържи всичките 3 филийки за 3 минути.

1989988

3. Шеф иска да освободи свой подчинен, но не иска да го обиди. За тази цел той слага два листа пред себе си и казва: "На един лист пише "Напусни", а на втория – "Остани". Листът, който извадиш, ще реши съдбата ти." Подчиненият предположил, че и на двата листа е написано "Напусни". Как успял да запази мястото си при тези условия?

1989986

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Отговори:

1. Две от ябълките трябва да бъдат разрязани на три части. Останалите 3 ябълки - наполовина. Така всяко дете ще получи половин и една трета ябълка.

2. Едната страна на първата и втората филия се пържи (1 минута). 2. Първата филия се обръща на другата страна, втората се отстранява временно и на мястото ѝ се поставя третата (втора минута). 3. Готовата първа филия се отстранява, връща се в тигана при втората и се приготвя заедно с третата (трета минута).

3. Подчиненият избира лист хартия и без да го погледне, преглъща. Тъй като "Напусни" остава на другия лист, началникът трябва да признае, че "Остани" е листът, заради, който служителят преглъща.
   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ