Руски влогър комуникира с мъртви знаменитости? (ВИДЕО)

18.07.2020, 10:00

Стига, бе!

   
 
Руски влогър комуникира с мъртви знаменитости? (ВИДЕО)

Влогърите са способни на какво ли не, за да бъдат популярни и успешни, но този, който ще ти покажем днес е готов на всякакви крайности. Досега не бяхме срещали такъв, който да говори с починали хора, но ето, че и това се случва. Сергей Соколов не просто общува с умрели хора, а с истински популярни личности като Сталин и Хитлер. Лудост, нали?

Влогърът записва видеоклипове, в които разговаря в мъртви знаменитости от около две години, но клиповете му с руската певица Юлия Началова, която почива през 2019 г. от отравяне на кръвта, стават най-популярни. Соколов също "общува" с Гогол, Булгаков, Сталин и дори Хитлер. Най-често той пита починалите за това как са се чувствали по време на смъртта, за техния задгробен живот и други неща.

Как Соколов общува с мъртвите?

Влогърът използва Wonder Box, за да декодира речта на мъртвите. Това е уред, който изглежда като старо радио и записва звуци. Соколов дешифрира записите и уж получава от тях шумове, наподобяващи човешки глас. Разбира се, на записите не се чуват конкретни думи или фрази, но Влогърът дублира отговорите на призраците на екрана с текст. Поради това публиката наистина започва да мисли, че сред шумовете се чува глас на някой човек.

Както би следвало, Соколов непрекъснато е критикуван в коментарите. В началото някои хора вярват на Влогъра и му благодарят за възможността отново да чуят гласа на любимите си починали знаменитости.

Тогава абонатите започват да забелязват, че във видеото на Соколов има грешки. Например, когато снима видеоклипове за починалата блогърка Настя Тропицел, в началото момичето споделя, че е отишло в рая, а във второто видео казва, че е в ада. Абонатите забелязват тази грешка, но Соколов успява да се оправдае и с теорията, че в първите 40 дни душата се лута между небето и ада.

Други коментатори наричат подобни видеоклипове ужасни, тъй като Влогърът популяризира имената на мъртвите и не мисли за това как ще се чувстват близките им след подобни видеоклипове.

Тук има нещо много съмнително, но пък подобни неща са много интересни, така че метни и ти по едно око.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ