Роден на 12 септември

12.09.2011, 11:11

   
 
Роден на 12 септември

Той далеч не е единственият роден на тази дата, но определено е един от най-великите. Няма да ви разказвам за живота на Бари Уайт. Всеки може да прочете биографията му. А и аз не познавам Бари като човек. Не зная точно как в живял, според различни източници, животът му никак не е бил лесен. Но всички знаем как е пял. Божествено. Въпреки че казват, че жените са много по-повлияни от песните му, мисля че има и много мъже, които познават музиката на Бари. Много, които са правили любов на неговите песни като "Can't Get Enough”, "You're The First, My Last, My Everything”, и още повече, такива, които са използвали музиката на Уайт, за да се извинят на приятелката си с парчета като "Just The Way You Are”.

Независимо дали сте чули Бари за първи път в сериала "Али Макбийл" или много преди това, няма начин да го спреш след като веднъж е звучал в главата и в сърцето ти. Има музиканти, които правят музика за война и битки, за бунт и т.н. Бари Уайт е правил само и единствено музика за любов, на която не може да се прави друго освен любов.

Днес се навършват 67 години от раждането на Големия Бари. За съжаление той почина на 4 юли 2003 г., който спокойно може да бъде обявен за най-тъжният национален празник на САЩ.

Хубавото при музикантите обаче е, че дори да са вече покойници, музиката им остава жива сякаш вчера е звучала за първи път.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ