Ракът не подминава великите

10.08.2011, 16:44

   
 
Ракът не подминава великите

Днес ни стана доста тъжно, след като разбрахме, че легендарният кийбордист на Deep Purple Джон Лорд е болен от рак и му предстои тежка борба с болестта. Това ни накара да се замислим за пореден път, че никой не може да избегне онова, което животът му е подготвил. Независимо колко богат, известен или добър е един човек, той не е застрахован срещу болестите. Доказателство е съдбата на редица звезди. Рони Джймс Дио почина от рак на стомаха през май миналата година. Също през миналата година стана ясно, че актьорът Майкъл Дъглас е болен от рак на гърлото. Той претърпя тежка химиотерапия и радиотерапия и вече има шанс да се възстанови напълно.

Вчера на официалния си сайт Джон Лорд е публикувал съобщението:

Бих искал всички мои приятели, почитатели, фенове и хората, които пътуват с мен, да знаят, че се боря с рака и ще преустановя изявите си докато трае лечението.

Разбира се, ще продължавам да пиша музика – в моя свят това е просто задължителна част от терапията и очаквам да бъда във форма следващата година.

Бог да ви благослови! Доскоро.

Пожелаваме на Джон Лорд да победи в борбата с рака, за да можем още дълго да се радваме на музиката, която прави. Освен като съосновател и член на Deep Purple, той е и известен композитор. Българската публика го познава добре, тъй като е имала щастието вече два пъти да присъства на неговите концерти в страната. Първият бе през 2009 г. в Пловдив, а вторият в зала 1 на НДК през 2010 г. Съвсем скоро се очаква и излизането на албума му LIVE, записан в Букурещ през 2009 г. с Русенската филхармония с диригент Найден Тодоров и музикантите от група "Те" - Дарин Василев (китара), Ивайло Звездомиров (бас) и Венко Поромански (барабани).

В същото време прочетохме в RockAAA, че едно от най-великите парчета на Deep Purple, е оглавило шведска класация за най-добрите 666 класически рок парчета. Бандата има общо 11 песни в класацията.

Не се съмняваме, Джон Лорд ще научи новината и ще бъде радостен от този факт. Дано също да знае, че милиони хора по света му пожелават успех в битката с болестта и чакат да чуят музиката, която тепърва ще напише.

Успех Джон!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 27.04.2012 | 16:31
1 Пожелавам му да се пребори с коварната болест и отново да е на сцената.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ