Разводите – повод за празнуване

14.11.2011, 10:45

   
 
Разводите – повод за празнуване

Ние може и да не сме съвсем готови да се разделим с половинката мирно и кротко, още по-малко пък да се радваме на факта, че се развеждаме. В Япония обаче са. И при тях, както разбрахме от репортаж на bTV, церемонията по празнуване на развода набира все по-голяма популярност.

Точно както и при сключване на брака, на бракоразводната церемония също се канят близки и приятели на "младоженците", те подписват документите за разтрогване на брака, точно както и онези за неговото сключване, но за разлика от брачната церемония, на тази по развода, партньорите заедно чупят халките си с чук. После гостите и вече разведените партньори заедно гледат снимки от съвместния живот на бившата двойка. И на тази церемония се хвърля букет. Доколкото разбрахме май от "младоженеца", а не от "булката" и който го хване, ще се разведе "по мед и масло".

Ние сме доста заинтригувани от тази церемония, макар че не си представяме как заставаме с жената пред всичките си роднини и близки и казваме, че не искаме повече да живеем с нея. Доста е вероятно баща ѝ да докопа първия по-тежък предмет или специално за случая да си е донесъл ловната си пушка и да ни преследва до дупка. Също така можем да си представим и пълния с укор поглед на майка ѝ, който вероятно няма да понесем и дълго ще ни преследва в кошмарите ни. Да не говорим ако бившата ни булка има по-голям брат!

Както и да е, по-добре да мислим преди да се оженим, а не след това да се чудим как да отпразнуваме развода. Категорични сме, че не сме готови за такава церемония, но се възхищаваме на японците за тяхната смелост. Както и на способността им след края на брака с "благоверната" да си стиснат мъжки ръцете и да продължат напред.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ