Първенец по дизайн  7 Виж всички снимки

14.10.2011, 11:30

   
 

Добрият дизайн в ресторантьорството обикновено се основава на строг, грабващ окото и привличащ клиентите интериор. В този конкретен случай обаче архитектите са си свършили дяволски добре работата, като са отговорили изцяло на тези главни изисквания, че и малко отгоре.

Бар Smack в Уорикшър, който е разработен от дизайнерите Стив Смит и Ейдриън Бейнс, представя една невероятно модерна клубна обстановка. Но атмосферата, която цари вътре, е не само обвързана с парти, а и допринася за усещане на необичайност и сериозна доза творчество.

Концепцията за проекта е описана от самите дизайнери като "шок и страхопочитание". Това най-вероятно се обвързва с наподобяващите графити надписи, които покриват стените, таваните и пода, като и със светещи плоскости навсякъде. Допълнително двамата гении добавили светлинни ефекти около самия бар, които изненадват с нестандартното решение от комбинации и цветове.

Креативните личности сред вас със сигурност ще оценят целия бар, но абсолютно вероятно е да отдадат важност най-вече на стълбите към тоалетната, чиито стени са покрити изцяло с черно-бели снимки Polaroid. Всяка една снимка показва всеки клиент, посетил заведението и собствениците определят тази част от Smack, като своеобразна Стена на славата. Ако имате възможността да видите точно тази стена, ще придобиете представа и за популярността на самия бар.

За какво ви разказахме всичко това? Защото отличителният ахроматичен интериор на Smack го превърна в най-добрия дизайнерски бар на Острова според годишните дизайнерски награди Restaurant & Bar Design awards.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 26.11.2013 | 17:43
1 Браво на дизайнерите Стив Смит и Ейдриън Бейнс - много са талантливи
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ