Когато седнем в ресторант целта ни е да си прекараме добре, да хапнем хубава храна и да се насладим на обстановката. Но не винаги сме сигурни какво точно да поръчаме, защото не знаем какво качество ще получим.
Няколко световно известни готвачи изказват своите препоръки и е добре да им се доверите!
Суши със сьомга
Ханк Скамптън съветва да избягвате такъв вид суши, ако не направено от сладководна сьомга. Tова ястие предразполага образуването на различни паразити. И все пак не се тревожете излишно, защото при замразяване на рибата, паразитите умират.
Вегетариански ястия
Действителното съдържание на вегетариански ястия в ресторантите не съвпадат напълно с тези, изброени в менюто.
Недейте да натяквае, че сте ревностен веган или вегетарианец, защото някой недобросъвестен служител може нарочно да подхвърли парче бекон в салатата ви. Да, случвало се е.
Салата айсберг
Хората, които работят в ресторанти никога не биха си поръчали подобно нещо, когато отидат в заведение, защото са наясно, че никой няма да се занимава да кисне и мие салатата айсберг толкова съсредоточено в заведение за масово хранене.
Пък и в листата на салатата се образуват различни вредни бактерии, които много трудно се отстраняват.
Хляб
Неизядения хляб обикновено се прибира и се слага на масата на следващия поръчал го клиент. Филийките се препичат всеки път преди да бъдат поднесени, но това не гарантира тяхната свежест, а е и изключително вредно.
Морска храна
Няма как да очаквате, че няма да ви натровят с миди, ако и ги поръчате в заведение, което не е специализиран ресторант за морска храна.
Не поръчвайте храна от заведениия, които не са специализирани в приготвянето им. Няма как да ви поднесат съвършена пица в кварталната кръчма, в чийто специалитет са кебапчета и кюфтета.