Приятели ли сте със сериен убиец

06.06.2016, 20:00

Хубаво си помислете

   
 
Приятели ли сте със сериен убиец

Учени, психолози и психиатри са изучавали поведението на серийните убийци десетилетия наред и изненадващо или не, са стигнали до извода, че между всички серийни убийци има няколко общи неща. Хубаво си помислете дали не познавате такива хора.

Власт/сила

Властта е много важна за серийните убийци, защото те искат да упражняват контрол, да манипулират хората и да имат контрол над ситуацията, дори след като са били заловени.

Насилие над деца

Много от серийните убийци са били малтретирани като деца от своите родители и близки. Не става дума само за физическо насилие, публичното унижение и засрамване също могат да оформят характера на един убиец.

Усамотение

По време на тийнейджърските години повечето убийци не са имали приятели, странили са от съучениците си и са прекарвали времето си в усамотение и навярно в омраза към света и неговите обитатели, както и в експерименти със собственото си тяло, включително сексуални.

Нищо особено на външен вид

Някои хора си мислят, че серийните убийци изглеждат страшно и им личи, че са луди. Очаквате, че лудият съсед от горния етаж може да е убиец, а после се оказва, че милото момче от зеленчуковия магазин в квартала е заклал двама-трима.

Злоупотреба с алкохол

Злоупотребата с алкохол и дрога е типично за серийните убийци. Някои от тях дори са родени с малфорамции, защото майките им са злоупотребявали с алкохол и наркотици по време на бременността си с тях.

Насилие над животни

99% от серийните убийци признават, че за първи път са вкусили смъртта и убийството, след като са умъртвили животно. Тренирали са върху животни преди да започнат да убиват хора.

Жестоки фантазии

Някои от серийните убийци още като деца рисуват или разказват за ужасяващи неща, за които си фантазират. Отрязани крайници, кръв и т.н. Преди да извършат убийство, фантазиите са насочени най-вече към това как да го направят, а после се насочват към начина, по който да го усъвършенстват.

1721049

Чаровни са

Е, не всички, но много от тях знаят как да омайват жертвите си. Вижте изнасилвача и убиец Тед Бънди, който бил доста чаровен и дори се оженил, след като бил осъден за престъпленията си.

Подмокряне на леглото

Подмокрянето на леглото е нещо нормално за деца и възрастни по целия свят, но учените сочат, че ако детето продължава да се подмокря след 5-годишна възраст, е много по-вероятно да се почувства унизено и да се озлоби. Особено ако му се подиграват за това.

Воайори

Воайорските тенденции са една от първите стъпки за серийните убийци, преди да започнат да се вмъкват в домовете на хората, да изнасилват и да убиват.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ