Преди и по време на пандемията: Ето какво причиняваме на планетата, на която живеем

23.04.2020, 17:00

Това трябва да се промени!

   
 
Преди и по време на пандемията: Ето какво причиняваме на планетата, на която живеем

Ние хората сме напаст. Истински бич за планетата, на която живеем. Трябваше ли да си останем по домовете, за да могат най-накрая димните завеси, превзели градовете ни да се вдигнат? Трябваше ли да ни покоси опасен вирус, за да разберем, че не сме вечни на тази Земя? Трябваше ли да ни забранят да излизаме, за да разберем какво представляваме всъщност?

Хората казват, че в трудни времена наистина си проличава кой какъв е. И наистина е така. Показаха се безотговорниците и безхаберниците. Разкриха се и егоистите, за които не съществуват други освен тях. Видяхме какво сме причинявали на околната среда десетилетия наред. Видяхме, но дали осъзнахме? Или утре, когато забраните паднат пак ще си запалим колата, за да отидем до магазина, който е на две крачки? Отново ли ще оставяме тонове боклук след нас, без изобщо да ни мигне окото.

Вероятно да... Защото ние не помним много. Бързо забравяме и това ще ни коства много.

А природата? Тя си почива от нас и бавно се връща към живота... докато не излезем отново от домовете си и не я доунищожим тотално.

Каналите на Венеция отново са бистри, Хималаите се виждат отново, след 30 години в мъгла, животни започнаха да възстановяват популациите си. И това се случва само, защото нас ни няма навън. Но ние не сме вечни. Природата няма нужда от нас, за да оцелява. Ние сме тези, които не можем без нея...

Силно вярваме, че всеки от нас трябва серионзно да помисли в каква ситуация се намираме и да направи всикчо възможнo да се промени. Това е последно предупреждение!

Ню Делхи, Индия

2225434

2225436

Лос Анджелис

2225439

Венеция, Италия

2225433

2225438

Милано, Италия

2225440

Исламабад, Пакистан

2225432

Северна Джакарта, Индия

2225437

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ