Правилата на играта с Джони Деп и рома

13.11.2011, 10:16

   
 
Правилата на играта с Джони Деп и рома

Нали разбрахте защо все повече и повече харесваме Джони Деп? Ако не сте разбрали, то краткото резюме от три думи ще ви е от полза – "пие много ром”. Но причината да го прави се оказа една нова филмова продукция. The Rum Diary подтикна (да не кажем принуди) капитана да изгради пуерториканския си алкохолен профил и да го замъкне в Холивуд , като с гордост показа на какво е способен и извън снимачната площадка.

The Rum Diary или на нашия език "Дневникът на рома” (не знаем все още как ще го преведат разпространителите в България) е луда  комедия за приключенията на журналиста  Пол Кемп, който изморен от  Америка на Айзенхауер (т.е. действието се развива през 60-те), решава да замине за Пуерто Рико и да търси нови хоризонти и надморски височини, при които може да се развива на друго ниво. Но със стъпването му на Карибския остров, професионалното му развитие все повече започва да отговаря на морската височина, сиреч развитие – нулево.

Ром, мацки, ром, вредни навици, ром, разврат, ром, неприятности, ром, неочаквани случки, ром и…още ром. Напомня ли ви на нещо? Може би, защото филмът е по-съвременната преработка на бестселърът на Хънтър С.Томпсън "Страх и омраза в Лас Вегас”, от който излезе едноименният филм отново с участието на Джони Деп. Този път обаче е различно и много по-забавно. (можете да се убедите сами, като изгледате трейлъра). Факт е обаче, че след толкова ром по време на снимки, пък и горещото време и мадами на Карибите предразполагат, съвсем в реда на нещата беше Джони да достигне до едно пристрастяване, което няма как да не продължи и на Холивудска земя (в случая с видеото, което ви показахме миналия месец беше улица).

Няма нищо лошо в това. Ние дори се вдъхновихме от героя му Пол Кемп и решихме в крайна сметка да напишем правилата на играта "Кой ще изпие повече”. Гледаме филма и действаме:

  1. Когато Кемп пристига на острова, отпиваме всеки път, когато и той го прави. (по наши изчисления това са 19 пъти). Но само глътка, защото ако отпивате по един-два пръста ром, бира или каквото и да било, ще се окажете в изтрезвителното.
  2.  Глътваме два пръста всеки път, когато има смяна на сцена под звуците на горещата латино музика.
  3.  Прецизно отпиваме един пръст всеки път, когато Деп се изненада от присъствието на животински видове -костенурката с инкрустирана с диаманти черупка, биещи се кокошки, изскачащи незнайно от къде жаби или кон на пътя.
  4.  По още един пръст всеки път, когато се появи сцена с класически автомобил, който преминава през улиците, обградени от палмови дървета.Два пръста за всяка реакция ала "Какво се случи с всичкия ром?” или същата заветна физиономия на Джак Спароу, който е пресушил поредната чаша.

Ако  след всичко това все още сте в съзнание, вие печелите!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ