Напоследък японската кухня навлиза в Европа със силата на японски танк и нищо не е в състояние да я спре. Разбира се, жадуващите ни за разнообразие сетива нямат нищо против такава кулинарна инвазия, но се оказва, че голяма част от нас нямат и най-малка представа какъве етикета при консумацията на екзотичните японски ястия като сушито например. За щастие ръководството за употреба вече е създадено...
Изяще сушито на една хапка
Не го гризете на два пъти
Ако сушито е от вида Маки, не опитвайте да набутате цялото в устата си наведнъж.
Опитайте сушито без соев сос.
Не се увличайте със соевия сос
Моля, не питайте за кетчуп.
Хапвайте джинджифил преди да опитате друг вид суши, за да очистите сетивата си от предния вкус.
Не опитвайте различни видове суши без да "почистите" устната си кухина от предишния вкус.
Течният сапун за ръце не е добре средство за почистване на устата.
Нигирито се яде с ръце.
Не използвайте пръчки за него.
И още повече НЕ използвайте вилица.
Можете да налеете саке един на друг.
Не го наливайте егоистично само на себе си.