Полезни съвети, които ще спасят живота ти в екстремна ситуация

01.09.2020, 09:30

Важно е да се знаят някои неща!

   
 
Полезни съвети, които ще спасят живота ти в екстремна ситуация

Може и да сме на върха на хранителната верига, но това не означава, че за нас няма опасности на този свят. Човек може да изпадне в какви ли не застрашаващи го ситуации, затова е по-добре да сме подготвени. Днес ще ти разкажем как да се справиш в някои екстремни моменти!

Как да се спасиш от рояк оси?

В случаите, когато осите или пчелите не са агресивни, най-добре не прави никакви резки движения и се отдалечи бавно. Но ако внезапно разбуташ гнездото на осите или кошер, не се бори и не ръкомахай - това ще ги разгневи още повече. Изтичай в близката сграда и затвори вратите.

2244853

Ако наоколо няма сграда, най-добрият вариант ще бъде да избягаш от тях по права линия, доколкото е възможно. Те са невероятно бързи, но не могат да летят далеч от дома си и това ще ги накара да спрат да те преследват. Освен това не се потапяй във вода: насекомите не са глупави и ще изчакат, докато излезеш на повърхността.

Извънредна ситуация в сграда с голяма тълпа

2244846

Независимо дали отиваш в театър, клуб или на концерт, не забравяйте да се огледаш и да намериш най-близкия авариен изход, още на влизане в сградата. В случай на извънредна ситуация тълпата ще изтича до главната врата, което ще създаде задръстване. Ще бъде много по-лесно да излезеш от аварийния изход.

Нападение от престъпник

2244854

Ако нападателят те кара да отидеш с него някъде, не го прави при никакви обстоятелства. Бъди възможно най-шумен, за да могат хората да ти обърнат внимание.

Когато спасяваш давещ се човек

2244856

Има случаи, когато хора са се удавяли, докато се опитват да спасят някой друг. Давещият се инстинктивно ще се опита да използва тялото ти, за да възстанови дишането си, без да мисли за факта, че може да лиши теб от дишане. За спасяването на такива хора е необходим добре обучен и добре оборудван спасител. Ако наоколо няма никой друг, който може да помогне с изключение на теб и се чувстваш уверен в уменията си, не забравяй да вземеш пръчка или друг предмет, който ще можеш да протегнеш към удавника.

Ако останеш без вода в гората

2244855

Ако се изгубиш в гората и нямаш вода, тогава най-безопасният и чист вариант е да използваш водата, изцедена от торфен мъх. Разбира се, тази вода ще бъде мръсна и е по-добре да я кипнеш, но е много по-добре от пиенето на вода от езерце или локва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ