Поколението Али вече е активно

06.09.2012, 12:45

   
 
Поколението Али вече е активно

Олимпийските игри свършиха, но с края им дойде началото на Generation Ali – мисия, която може да се окаже също толкова велика и важна, колкото и самите игри. А може би повече?

Изминаха много години от така известното събитие "Мачът на века", в който Али ни показа какво е да бъдеш герой над победата. Оттогава той ни доказва, че може да се справи с всичко и преобърна представата ни за победа. След лявото кроше на Фрейзър Али отново си стъпи на краката. Той промени и представата ни за "пенсиониране", като не спря да се бори и да защитава титлата си "Великият" – Паркинсон през 84-та, миротворец в Ирак през 91-ва, запали олимпийския огън през 96-та. Кой спортист може да се похвали с подобна история? Благотворителност, набиране на средства за добри каузи, Президентски медал за свобода – май никой не е постигал повече.

Сега, когато Олимпийските игри в Лондон бяха към края си, Али отново накара милиони души да притаят дъх и да ги се оставят да ги докосне. Легендарният боксьор се записа в олимпийската история за пореден път. Той представи последната си и може би най-великата си "битка" Generation Ali – глобално движение, чрез което Али да направи още по-положителен приноса си към обществото; движение, основано на принципа на Даването.

В момента Generation Ali организира специален конкурс в YouTube, чрез който Али се надява да вдъхнови новото поколение да разпространи идеята за даването и за положителния принос към света.

41 години след заветния мач Али-Фрейзър ние всички можем да кажем, че живата легенда ни е показал и доказал, че куражът не е свързан с победата, а с раздаването и даването на всичко от себе си.

Посетете Muhammad Ali Center или страницата на Generation Ali във Facebook, за да разберете как да участвате в конкурса. Не е необходимо да сте известни, за да направите нещо за света, просто трябва да имате желание да постигнете собственото си величие, чрез това, което Али нарича "шестте основни принципа": убеждение, увереност, отдаденост, уважение, щедрост и духовност.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ