Пет часа рок и бира - това е Рок Коледа

18.12.2011, 13:04

   
 
Пет часа рок и бира - това е Рок Коледа

Петък вечер. Навън е станало зловещо студено. Групички се придвижват към различни точки, отивайки на поредното петъчно парти. Аз обаче съм в таксито и пътувам към зала Фестивална, защото няма да бъда на поредния купон, а ще присъствам на рок събитието този месец – Рок Коледа 2011.

Слизам от таксито, където съм отговорила на въпроса "Абе к'ви са тея отпреде? Да нема концерт нещо?". Има "концерт нещо", а аз бързам да вляза, за да не умра от студ на прага на рок вечерта. Началният час на събитието е 19:00 ч., а аз влизам пет минути по-рано. Веднага се сдобивам с бира. Никога не съм разбирала хората, които спират да пият бира през зимата, но това е друга тема. Влизам в залата и се ядосвам. Зрителите ми се струват малко, но точно в 19:00 ч. разбирам защо. Водещият на Рок Коледа 2011 Светльо а.к.а. Дядо Коледа а.к.а. Дядо Мрази Коледа споделя от сцената, че типично по български всеки си е казал, че понеже никой не спазва началните часове на каквото и да било, няма за какво да бърза да дойде навреме. Кимам в съгласие и отпивам бира.

Концертът открива Васко Кръпката и щрайх от Софийската филхармония. Комбинацията между китарата, хармониката и прекрасните музиканти от оркестъра е изключително добра и на моменти звучи като филмова тема – ударна и изпълнена с напрежение. След Кръпката се задвижва една въртележка от български рокаджии, сред които Екс Атлас, D2, Конкурент, Fyeld, Сигнал, Уикеда, Черно Фередже и много други и, разбира се, организаторката на това чакано рок събитие – Милена.

Постепенно залата започва да се пълни и съответно да се стопля. Нещо, което със сигурност допада на всички. След поредната бира, танците, хубавата музика и доброто настроение, повдигнато от коледната томбола, си помислих, че всъщност на човек не му трябва толкова много, за да е щастлив. Дори когато си обграден от непознати хора, фактът, че всички сте тук заради качествената музика, ти дава надежда, че не всичко в тази държава се случва на фона на попфолк ритмите. Освен това всеки, който се интересува от българска музика и то качествена, знае, че Милена обича да съчетава изявите си с различни кампании. Този път Рок Коледа, освен че бе озвучена от качествен рок, имаше мисия и да напомни колко е важен безопасният секс.

Пет часа рокаджии от няколко поколения пяха на българската публика на Рок Коледа 2011. Пожелавам си да присъствам на Рок Ивановден, Рок Йордановден, Рок Великден, Рок Гергьовден и изобщо по-често да се случват такива мащабни музикални събития, на които да се събират почитателите на качествената музика.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ