Отговори и спечели двойна покана за "Обичам 90-те"!

30.05.2016, 15:00

Един от вас ще посети безплатно юбилейното издание на музикалното събитие

   
 
Отговори и спечели двойна покана за "Обичам 90-те"!

На 11 юни в Зимния дворец в София ще се проведе петото издание на едно от любимите ни музикални събития - "Обичам 90-те". И като казваме любимо събитие, не преувеличаваме. През последните години се убедихме, че слушането на живо на бандите от нашето детство/младежки години, ни доставят емоции, за които дори не сме подозирали. За няколко часа се пренасяме в годините, в които записвахме любимите си парчета на касетка, като често хващахме и гласа на радиоводещия. Уви. Но пък в това бе част от чара на онези години. Днес Div.bg ви дава възможността да спечелите двойна покана за "Обичам 90-те", като от вас се иска единствено да отговорите на нашите въпроси чрез Facebook коментар. Но първо ще ви дадем малко инфо за събитието.

Само след няколко дни в София ще дойдат емблематични групи, оформили облика на музикалния свят през 90-те. Това са La Bouche, Fun Factory, Culture Beat feat. Tania Evans и C-Block. Ето и кратка информация за всяка от групите:

La Bouche е немски евроденс проект, формиран през 1994 г. от музикалния продуцент Франк Фариан, който събира американците Мелани Торнтън и Лейн Макрей. Стават популярни сред феновете с хитовете си "Be My Lover", "Sweet Dreams (Ola Ola E)", "Fallin' in Love", "I Love to Love" и "Tonight is the Night". В наши дни под името La Bouche се изявяват - Лейн Макрей - част от оригиналния състав на дуото, който си партнира с дамите Кайо Шекони и Дана Рейн. От 2007 г. насам групата участва в множество музикални концерти, посветени на 90-те.

Fun Factory е немска евроденс група, добила огромна популярност в средата на 90-те, в чийто оригинален състав влизат Balca Tözün (Balja), Rodney Hardison (Rod D), Toni Cottura (Smooth T.) и Stephan Browarczyk (Steve). Групата е носител на множество златни и платинени награди, а албумите им са продадени в над 22 милиона копия. В настоящия момент Fun Factory се състои от Diana Ramdohr - вокали, и рапърите Douglas Albert и Germain Depry (DGS).

Немският музикален денс проект Culture Beat е формиран през 1989 г. от Torsten Fenslau. Характерното за формацията е, че през годините неколкократно сменя състава си, а комерсиалния си успех достига през 1993 г. с хитовата песен "Mr. Vain" с вокалите на Tania Evans и рапъра Jay Suprem. На сцената на "Обичам 90-те" Tania Evans ще излелзе с рап изпълнителя Krayzee, който през 90-те се изявява заедно с друга легенда на евро денс музиката - C. C. Catch.

C-Block са немска хип-хоп и евроденс група, създадена от музикалните продуценти Йорг Вагнер, Улрих Бухман и Франки Милър през 1995 г. Дебютният сингъл на групата е "Shake Dat Azz", но истинска популярност добиват с песента "So Strung Out", която достига топ 10 в много европейски класации и топ 5 на Viva Top 100. Други парчета на C-Block, които се превръщат в любими на публиката, са хитовете "Keep Movin", "Everything´s Good", "The Future Is So Bright", "Time Is Tickin' Away" и  "Broken Wings". През 2016 г. C-Block ще участват за трети път на концерта "Обичам 90-те".

А СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА НАШИТЕ ВЪПРОСИ

1. Кое издание на "Обичам 90-те" е това, което предстои през юни в София?

2. Освен че ще ги видим на сцената на "Обичам 90-те", какво друго обединява групите La Bouche, Fun Factory, Culture Beat и C-Block?

3. Коя, според вас, е най-емблематичната песен на 90-те години?

За да се включите в нашата томбола за двойна покана за "Обичам 90-те", трябва да отговорите и на трите ни въпроса чрез Facebook коментар. Имате време до 5 юни включително, а на 6-и юни ще изтеглим името на победителя. Успех на всички и ще се видим на 11-и юни!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 31.05.2016 | 20:21
1 1. 5 то издание 2. Всички са немски евроденс групи 3. La Bouche- " Bе my lover"
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ