Отвратителни лекарства, с които са борили махмурлука в миналото

02.11.2020, 10:00

Ужас!

   
 
Отвратителни лекарства, с които са борили махмурлука в миналото

Махмурлукът е нещо отвратително, но за съжаление ни се случва доста често. Не се научихме да пием, ей... И докато сега дори едно хапче аспирин може да ти помогне да се съживиш, то в миналото не са разполагали с такива модерни медикаменти. Едно време лекарства са били не просто странни, но и много, много гнусни...

Молитви против гадене

В древен Египет хората вярвали, че махмурлукът е от зли духове, затова се опитвали да се отърват от махмурлука с помощта на молитва. Египтяните се обръщали към богинята на подземния свят, сексуалността и бирата на име Небетет и я молели да предизвика повръщане и пречистване на махмурлията.

Паста от смирна, женско биле и кардамон

Във Вавилон хората са били лекувани от махмурлук с паста, направена от смирна (това е ароматна смола), женско биле, кардамон, боб, масло и вино. Било необходимо да се яде на празен стомах. Абе по-добре да страдаме от махмурлук, отколкото да ядем този ужас. По-късно асирийците завладяват тези територии и усъвършенстват рецептата, като добавят там смачкани лястовичи клюнове.

Овче черва и яйца от бухал

Писателят Плиний Стари разказва рецепта за махмурлук: трябва да пиете яйца от бухал и да ядете всичко това с пържени канарчета със сол и черен пипер. И философът препоръчва също така да укрепите стомаха и червата непосредствено преди пиене, като ядете пържени овчи карантии. Чудничко!

Очи от овен

Този метод е използван от монголците и манджурите за махмурлук. Мариновали очите на овен и ги изяждали. Чудесен начин да предизвикаш повръщане!

Сурова змиорка и варено зеле

Средновековните англичани предпочитали да лекуват махмурлука си със сурова змиорка и варено зеле. И през 17-ти век същите англичани изобретяват "Капките Годард", които включват смлян череп, амоняк, смачкана сушена усойница и слонова кост.

Чай от заешка тор 

В Дивия запад предпочитали да се борят със "сините дяволи" с помощта на напитка под неутралното име "Чай от джакрабит". Всъщност това били просто изсушени, смлени и сварени изпражнения на американския бял заек.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ