Опасни туристически дестинации

08.08.2018, 16:00

Гъз път да види, ама и дупе да ви е яко!

   
 
Опасни туристически дестинации

ДОЛИНАТА НА СМЪРТТА, САЩ

Ако планетата Земя е наш дом, то Долината на смъртта е нейната пещ. Красива, но опасна, тази зашеметяваща пустиня е носител на рекорда за най-високо измерени температури (над 56 градуса по Целзий). Независимо колко сте корав, даваме ви да издържите максимално 14 часа без вода в нейната прегръдка.

2057352

 

ДОЛИНАТА НА СМЪРТТА, Русия

За къде е Русия без свой собствен аналог на най-опасното място в САЩ? Намираща се в далечния изток на Камчатка, тази област е пълна с гейзери и токсични газове, които превръщат всяка растителност и животно в своя жертва, а хората за минути започват да изпитват световъртежи и неприятни усещания на замаяност. Това е един естествен мини Чернобил. 

2057351

 

ДАНАКИЛ, Североизточна Африка

Поредното място с брутално високи температури, но тук ви чакат и бонуси. С редица активни вулкани и гейзери, които плюят токсични газове, Данакил е истински ад на земята, но може би именно това е причината да привлича приключенци от цял свят. Само запомнете, че скитането в този пъкъл без гид е абсолютно забранено!

2057353

 

СИНАБУНГ, Индонезия

Вулканът Синабунг на индонезийския остров Суматра е изключително активен и раздразнителен. Близките градове и села са били напълно покрити с лава и пепел вече няколко пъти през последните години: през 2010, 2013, 2014, 2015 г. и на 27 февруари 2016 г. Изригванията, смъртоносните облаци от волканичен газ, хвърчащите камъни и пепел правят това място опасно и непредвидимо. Дори кореняците не знаят какво ще се случи утре.

2057349

 

АТОЛЪТ БИКИНИ, Тихи океан

За разлика от повечето места, които ви показахме, това изглежда като пълен рай. Но причината да присъства в настоящия списък е, че в миналото то е било дом за множество ядрени опити, което е превърнало тези красиви места в радиоктивно бунище. Някога живущите са били принудени да напуснат домовете си, а дори днес то си остава едно от най-коварните места в света, поради високата вероятност да ви причини рак.

2057350

2057348

За повече ужасяващи места, проверете brightside.me.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ