Обвиниха чернокож мъж, че е откраднал собственото си яке в спортен магазин

06.02.2018, 11:15

Колко грубо!

   
 
Обвиниха чернокож мъж, че е откраднал собственото си яке в спортен магазин

В последно време темата за расизма се засяга постоянно. И докато сме на мнение, че много хора се обиждат за глупости, то този случай определено не е за пренебрегване.

Как бихте се почувствали, ако ви обвинят за нещо, което не сте направили, само защото сте с определен цвят на кожата, например?

29-годишния Джеймс Конли се сблъсква с груби касиери в магазина "Old navy", които го обвиняват, че е откраднал якето, с което е облечен още на влизане в магазина.

Той закупува синьото си яке още на Коледа, но служителите в магазина съдят по цвета на кожата му и не го оставят да си тръгне, преди да сканират артикула на касата...

2029198

Това се случва, когато Джеймс отива на касата с цел да плати избраните от него суичъри, след което касиерът го приканва да си плати и якето.

Тогава той заявява, че якето си е негово, но касиерите започват да замазват положението като му обясняват, че маркирали дрехите на всеки клиент, за да се уверят, че са закупени преди. Що за глупост? Кой магазин прави така?

2029201

 

 

В крайна сметка те дори не му се извиняват, а се държат с него като втора стока човек. Впоследствие магазинът публикува своето извинение към Конли и уволнява грубите служители.

2029199

Видеата, които Джеймс заснема по време на неприятното пазаруване, можете да видите тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ