Няколко признания на сервитьори, които ще те шокират

Отвратителната истина

   
 
Няколко признания на сервитьори, които ще те шокират

Винаги сме знаели, че в кухните на ресторантите се случват нередности. Въпреки това се прежалваме и хапваме. Първо – защото е вкусно. Второ – мързи ни да готвим. Трето – "Майната му какво има в кренвирша, нали ми е вкусно!".

Така беше досега. Разровихме се по ресторантьорските форуми и ето какви признания открихме от обслужващия персонал. Имената, разбира се, не са истински, но признанията, вярвай ни, са! 

1. "Ако имате съмнения, че вторият или третият коктейл има различен вкус, да, така е! Барманите често сипваме евтин алкохол на подпийналите клиенти и го таксуваме като скъп. Тайната е – почти никога никой не забелязва." – Стела, барманка в стриптийз бар

2. "Ястията с месо далеч не се правят с пресни продукти. Ама от това... никой не е умрял, май..." – Лола, сервитьорка в клуб

3. "Най-голямото престъпление спрямо себе си е да вярваш, че на шведската маса всичко е прясно. Именно там изсипваме най-залежалата храна, просто ѝ слагаме повече подправки." – Лидия, сервитьорка в ресторант-кафе

4. "Храната най-често се бави, защото сервитьорът е забравил за поръчката." – Наталия, сервитьорка в италиански ресторант

5. "Когато имаме големи банкети и остане храна, тя автоматично бива предложена на следващия банкет." – Андрей, барман в спортен бар

6. "Винаги можем да ти кажем, че готвачът ни е италианец или французин, а той да бъде всъщност нелегален албанец." – Надежда, управител в арт–кафе

7. "Веднъж видях готвача да изрязва мухала от хляба." – Наталия, хостеса във френски ресторант

8. "Постоянно сипваме по 30 грама, вместо 50. Като му сложиш и лед – нищо не се забелязва." – Андон, барман в клуб

1575503

9. "Не сме получавали минерална вода от 7 месеца, наливаме я от чешмата. Това е причината в някои ресторанти водата да е безплатна." – Елвира, сервитьорка в ресторант за американска кухня

10. "Сипваме много студена евтина водка, вместо маркова - невъзможно е да забележиш разликата." – Георги, барман в клуб

11. "Ако клиентът се държи грубо, не само ще се изплюем, но и може да пикаме малко на храната." - Юри, управител на ресторант 

12. "Специалитетът на деня или специалитетът, който сервитьорът упорито ти предлага, всъщност е храната, която ще се развали до утре." – Надежда, хостеса в арт–кафе

13. "Ако изпуснеш храна на земята и не се изцапа, не се брои за паднала." - Ана, управител в кафе–бар

14. "Абсолютно навсякъде, при всички напитки, ако може да се сложи вода, се слага." – Наталия, управител на бар в 5-звезден хотел

Очаквай още... "Какво вбесява сервитьорите" и "Съвети как да се измъкнем от неприятности в ресторанта"  

1575502 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ