Няколко полезни трика, които тялото ви крие в ръкава си. Е, не буквално.

23.02.2019, 14:00

Изумителното човешко тяло.

   
 
Няколко полезни трика, които тялото ви крие в ръкава си. Е, не буквално.

Човешкото тяло е изключително! Всички знаем, че то е способно на неворятни неща, особено когато попадне в гранични ситуации. Освен да ни изумява с границите на своята издръжливост, то също така крие и няколко напълно полезни, но малко известни трика, които могат да ви свършат работа във всекидневието. 

– Представете си, например, че сте на концерт с приятел. Шумът обаче не ви позволява да чуете добре какво вашият другар се опитва да ви сподели за изживяването. Просто се обърнете към него с дясното си ухо, което е адаптирано да проследява по прецизен начин активното говорене.

2054494

– Сещате ли се за тези моменти, когато ви тормози гъдел в гърлото? Естествената ви реакция е да прочистите устната си кохина, но за съжаление вероятността досадният стимул да отмине по този начин е малка. Пробвайте обаче да си почешите ухото. Това ще създаде дразнение, което от своя страна ще причини мускулно потрепване, успокояващо като резултат проклетия сърбеж в гърлото.

2054500

– Ако се намирате в ситуация, в която няма къде да облекчите желанието си за уриниране, просто започнете да мислите за секс. Това е добър начин да отместите вниманието си от натрапчивото усещане и умът ви да се ангажира с нещо по-приятно.

2054496

– Съществуват мъже, които за резил пред жените си се страхуват от инжекции. Не се притеснявайте, ако сте един от тези злощастни пичове, защото тялото ви е измислило начин, който да ви помогне в тежката ситуация. Изкашляйте се! Точно така: кашлянето ще намали все пак интензитета дори на такава малка болка. Най-много да ви накара да изглеждате странно, но поне няма да приличате на шубе.

2054499

– Страдате от дисбаланс на храносмилателните сокове в стомаха? Е, има начин да успокоите киселинния рефлукс, който най-вероятно ви пречи да спите спокойно вечер. Решението е да заспите на лявата си страна и да оставите гравитацията да си свърша работата. Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл и когато легнете от ляво, стомахът ще се позиционира по-ниско от хранопровода, което ще предотварти изкачването на киселина в посока гърлото. Ако легнете отдясно, ще получите обратния ефект. 

2054495

– Всички знаем, че персистиращите болки в зъба са истински ад. Е, тялото ви притежава трик, който ще ви е от помощ. Само сложете кубче лед между палеца и показалеца ви. Това ще блокира невронен път, на който еволюцията е отредила отговорната роля да регулира постъпващата към лицето болка.

2054501

– Ти да видиш - баба ти е била права! Дискомфортът в ставите наистина може да предвиди времето. Всъщност обяснението е много просто. Студените дни се отличават с ниско атмосферно налягане. Нервните окончания в тялото ви пък усещат това заради промяната на налягането в самата ставно-синовиална течност.

2054498

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ