Новогодишни коктейли за всеки

28.12.2011, 15:50

   
 
Новогодишни коктейли за всеки

Удари ли 12 искаме само две неща – да целунем някоя мадама и да хванем чаша с приятно питие. След толкова много съвети и обяснения, се надяваме, че с първото няма да имате проблеми, за второто обаче има какво още да кажем. Ще ви представим няколко страхотни новогодишни коктейли, които ще ви помогнат да разгърнете целия потенциал на новогодишната нощ.

Midnight Martini

Никога не е лошо да започнете новата година с класа. А когато стане въпрос за класа при питиетата най-елегантното решение е мартини? За коктейла ще са ви нужни – 100 мл водка, 15 мл кафян ликьор или кафено бренди и резен лимон.

Сложете първите две съставки в шейкър и добавете натрошен лед. Разклатете добре и после налейте в охладена чаша. Сложете лимончето и сте готови за нощта!

Black Velevet

Този коктейл се прави с шампанско, което е задължително в новогодишната нощ. Ще са ви нужни просто бутилка шампанско и бутилка от любимия ви Guinness.

Просто е. В една чаша сипете бира до половината ѝ, а след това допълнете с шампанско. Може да разбъркате и с лъжичка за постигане на перфектен вкус.

Fizz

За този коктейл се иска малко повече кураж. Но пък има ли нещо, което звучи по-мъжествено от бърбъна. Ще са ви нужни 30 мл от него, както и 100 мл шампанско и лимонена кора за гарниране.

Налейте съставките в една чаша, а след това добавете и "украсата". Наслаждавайте се бавно на този коктейл, защото може да е доста коварен, ако нямате натрупан тренинг.

Sparkler

Текилата е хубава за консумиране през цялото време на годината, особено ако искате безпаметно да заспите на някоя пейка. Но сега ще ви покажем малко по-класен коктейл с тази мексиканска "ракия" в главната роля. Ще са ви нужни – 30 мл текила, една лъжица захарен сироп, 15 мл шампанско и резен ягода за вкус.

Охладете текилата и шампанското, а след това смесете всички съставки. Пийте, докато забравите името на мадамата ви... или дори вашето собствено.

French 75

Обърнете се към старата школа. С този коктейл ще заприличатен на един истински изискан и възпитан мъж. Ще ви са нужни – 100 мл шампанско, 30 мл джин, 15 мл захарен сироп, 15 мл лимонов сок и лимонова кора за гарниране.

Сложете джина, сиропа и лимоновия сок в шейкър и добавете натрошен като сняг лед. Разклатете добре, след което добавете и шампанското, и гарнировката.

Източник: Mademan

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ