Знаете ли, че голяма част от съдържанието на хладилника ви изобщо не трябва да е вътре? Оказва се, че някои продукти, които винаги прибираме на хладно, изобщо не са предназначени да стоят на ниски температури, да не говорим, че им е по-добре да са на стайни. Ето ви няколко примера:
1. Соев сос
Той е ферментирал, което означава, че съставът му позволява да стои на стайна температура, без да има опасност да се развали.
2. Кисели краставички
Не е необходимо да държите неотворен буркан с кисели краставички в хладилника, защото нищо няма да му стане, ако е отвън.
3. Цял пъпеш
Както портокалите, лимоните и лаймовете, пъпешите, ако са цели, не изискват да бъдат съхранявани в хладилника.
4. Чушки
Най-доброто качество на чушките е сочната им хрупкавост. Ако ги държите в хладилника, ще омекнат.
5. Картофи, лук и чесън
Лукът и чесънът омекват в хладилника, а картофите се скапват по-бързо.
6. Хляб
В хладилника изсъхва и се втвърдява.
7. Кафе
Охладеното кафе става безвкусно, така че трябва да го държите на стайна температура.
8. Торта
По-добре да държите тортата на стайна температура с похлупак, отколкото да я заврете в хладилника, където ще се изсуши и ще се втвърди.
9. Банани
Ако искате бананите да станат кафяви по-бързо, сложете ги в хладилника.
10. Лют сос
Ключът към силата на лютивия сос е киселинността му, която намалява, когато е поставен на ниски температури.
11. Мармалад
Мармаладите, конфитюрите и сладката са създадени, за да издържат дълго време, така че не е необходимо да ги държите на друго място, освен на някой удобен рафт.
12. Домати
Ако стоят в хладилника, доматите загубват вкусовите си качества.
13. Мед
Ниските температури водят до захаросване на меда. На стайна температура медът остава по-сладък.
14. Цитрусови плодове
Твърдата кожа на цитрусовите плодове им позволява да издържат дълго време на стайна температура.
15. Ябълки, круши, праскови, нектарини, череши, сливи
Изброените плодове се чувстват чудесно извън хладилника, така че просто не им го причинявайте.