Ние ще го направим, а вие?  2 Виж всички снимки

31.03.2012, 13:33

   
 

Часът на Земята ще настъпи довечера - от 8:30 до 9:30. Поради тази причина се появиха хиляди инициативи, които да отбележат подобаващо случая.

You Tube ще го направят също. И то доста впечатляващо. Една от най-известните медии  лансира нова платформа, наречена "I will if you will”, която да предизвика хората да предприемат действия, благоприятни за планетата ни.

Часът на Земята се провежда за шеста поредна година, за да окуражи "планетяните” да изключат всички светлини за 60 минути – веднъж в годината. А You Tube решиха, че с тази си кампания ще успеят да повлияят на хората да го направят за повече от 60 минути и то само веднъж годишно.

"Това е шестата година и милиони хора вземат участие в Часът на Земята, а ние искаме да отидем отвъд това и да предизвикаме позитивни за околната среда действия,”  казва Анди Ридли (съоснователят на Часът на Земята), "Силата на социалните медии позволява да обединим глобалното общество в стремежа за опазването на планетата”.

"I will if you will” е съвместна инициатива на You Tube, основателите на Часът на Земята, фондацията World Wildlife и Лео Бърнет. Нашата любимка Миранда Кър също е замесена. Като част от кампанията главният герой във филма "Лоракс” ще стане със зелен мустак, ако 500 деца изключат светлините в дома си за един час. Президентът на Фиджи ще ходи 30 километра пеша, ако бизнес компаниите и неправителствените организации вземат участие, а Миранда Кър ще дава йога уроци на 500 фена, които създадат собствена инициатива за целта. (как искаме да сме между тези щастливци).

You Tube също планира да направи сайта си с виртуален превключвател, с който да спрат светлините за час, както направиха миналата година. Хиляди хора вече са харесали видеото, което означава че около 500 000 души са готови да се включат.

И така, ето го и видеото, а ние ще ви попитаме: готови ли сте в 8:30 да изключите светлините? Ще предизвикате ли приятелите си да го направят?

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 02.04.2012 | 10:42
3 За жалост забравих!
от Не е посочен | 02.04.2012 | 10:04
2 направих го!
от Не е посочен | 01.04.2012 | 13:06
1 Аз го направих!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ