Неща, които мъжете и жените правят по различни начини

16.10.2021, 18:00

Ехаа!

   
 
Неща, които мъжете и жените правят по различни начини

Понякога ни се струва, че жените са от съвсем друга планета. И това май наистина е така, защото те възприемат света по съвсем различен начин от мъжете.

Нека видим кои са най-съществените разлики

Събличат се различно

1883747

Показват ръцете си по различен начин

Мъжете ги подават с подени напред длани, а жените със задната част.

Хвърляне на топка

При мъжете това обикновено става над и зад главата, докато жените държат топката ниско и с двете си ръце.

Жените се прозяват, закривайки устата си с цяла длан, за разлика от мъжете.

1883748

Разграничаване на посоките

Мъжете никога не бъркат ляво в дясно, но когато попиташ жена за посоката, никога няма да получиш незабавен отговор.

Виждат по различен начин

Мъжете притежават орлов поглед, с който виждат добре напред и в далечината. При жените периферното зрение е много по-добре развито. Това е така, защото жената трябва да следи какво се случва около нея, особено когато става дума за децата ѝ, които щъкат нагоре, надолу.

1883750

Жените интерпретират чувствата различно от мъжете

Когато една жена влезе в стая, пълна с непознати хора, тя ще наблюдава тези, които са най-отблизо и ще бъде в състояние да взаимодейства с тези, с които се разбира добре и ще се ориентира според настроенията на хората. Когато мъж влезе в една стая, той бързо ще сканира средата, ще определи къде са изходите, ще потърси познати лица, и ще се опита да работи с тези, които приема за  потенциална заплаха или враг.

Също така мъжете не са способни да разберат, когато жената е разстроена, ако тя не му каже направо. Едва доловимите сигнали, които тя отправя са неразгадаеми за него.

Разрешават задачи по различен начин

Мъжете са способни да се съсредоточат само в една дейност. Ако заговорите мъж, докато се бръсне, той най-вероятно ще се пореже. От друга страна, жените са мултифункционални т.е. могат да вършат няколко действия едновременно.

Седене

1883749

Решение на проблеми

Справянето с проблеми при жените минава през разговори с майката, най-добрата приятелка, съпругът ѝ и дори човекът, който седи до тях в автобуса. От друга страна мъжът би лежал тихичко на дивана, гледайки телевизия.

Запомняне на информация

Паметта на жената е като огромен шкаф с десетки рафтове, където всичко е на правилното си място. Те прецизно запомнят информация за всеки, с когото се сблъскат. Помнят любимата ти храна, каква музика слушаш, каква зодия си, кога е рождения ти ден, какво майка ѝ я е помолила да направи и какво трябва да купи на детето за училище.  

Мъжете, от друга страна, помнят само нещата, които считат за много важни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ