Неща, за които да си говорим

27.06.2014, 18:40

Не се срамувайте да заговорите човека насреща

   
 
Неща, за които да си говорим

Искате ли да преодолеете срама и безпокойството и да бъдете уверени и харизматични в разговорите си с другите? Искате ли да общувате успешно с всеки, да завързвате нови приятелства и да си уреждате лесно срещи?

Изпратете СМС с текст "искам" на кратък номер 1111... шегуваме се, разбира се.

Разговорът представлява обмяна на информация по различни теми между двама или повече души. Основното в случая е да имате какво интересно да си кажете със събеседника. Когато този фактор е осъществен, независимо дали общувате с момче или момиче, общуването между вас може да стане много интересно и позитивно. Има немалко хора, които изпитват трудности да определят кои неща са интересни за разговор и по тази причина се притесняват да заговарят когото и да е. Ще споделим с вас едни от най-добрите съвети за това какво да си говорите с хората.

Универсални теми за разговор с всеки

Има някои теми, които не могат да претърпят провал. Почти всеки има какво да каже по тези теми, а те са приложими в много ситуации – първа среща, купон, на кафене с приятели, на бизнес събитие и т.н.

Тъй като целта на материала е да преодолеете срама, обединихме въпросните теми под акронима С.Р.А.М. Това ще е идеален начин да запомните опорните точки, по които да се водите, когато изпитате затруднение с провеждането на разговор. Ето и какво означават:

Семейство: Попитайте за семейството на събеседника – дали е женен (не на среща, разбира се), дали има деца. Ако се познавате отпреди, може да попитате как са нещата вкъщи. Междувременно разкажете и за своето семейство.

Работа: Това е едно от любимите неща за разговор. Можете да попитате човека насреща с какво се занимава, как се развива в областта си, какво харесва в работата си. Опишете и своето кариерно състояние.

Антракт: Тази тема е много обширна и може да се превърне в повод на дълъг разговор и намиране на много общи теми. Попитайте човека насреща какво прави в свободното си време, какви са хобитата му. Разкажете за своите занимания.

Мечти: Това е моментът, в който говорите за бъдещите си планове и цели. Всичко между "Как виждаш своето развитие в бъдеще" и "Какво ще правиш през следващата си почивка" е удачно в случая.

Тези теми лесно може да прескачат една в друга, например от мечти към антракт, от антракт към работа и т.н. Динамиката, която се образува по този начин, е това, което ви помага да продължите разговора успешно.

Използвайте комуникативната ситуация

Когато искате да заговорите някого, а не знаете как, огледайте се, вижте какво има около вас и темата за разговор ще е факт. Например ако сте в арт галерия и видите момиче, което ви харесва, веднага можете да я заговорите с темата за изкуството. Щом тя е там, вероятно има отношение към него. А щом и вие сте там, значи двамата имате нещо общо. Няма нищо по-хубаво от това да разговаряте по теми, по които ви доставя удоволствие да общувате. Освен това, колкото повече говорим с даден човек, толкова по-лесно можем да открием (или да не открием) общи интереси.

Премахнете пречките

Хората, които не могат да се отпуснат и да разговарят свободно, си мислят, че не са достатъчно интелигентни, за да си представят кои теми да подхванат. Причината обаче не е в това. Тя се крие единствено във факта, че имат погрешна нагласа. Съзнанието им е изпълнено с мисли, които им казват, че трябва да винаги да намират идеалните теми, винаги да впечатляват събеседника и че на човека насреща няма да му е приятно, ако говорят всякакви щуротии, които им хрумват в момента.

Моментално изтрийте тези погрешни вярвания от ума си и увеличете социалните си контакти. Веднъж, когато това се случи, винаги ще имате тема за разговор със събеседника си и ще може да се получи забавно общуване. Увереността е ключът към създаването на успешни социални контакти без притеснения.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ