Непознатите животни, които ще ви изумят с качествата си

18.05.2015, 15:30

Красиви, странни и грозни създания, живеещи в реално време

   
 
Непознатите животни, които ще ви изумят с качествата си

Животинският свят е необятен и всяка година се документира съществуването на много нови и непознати видове – някои от тях са невероятно красиви, други изглеждат нелепо, но всички те са с уникални качества и сме сигурни, че дори не предполагате за тяхното съществуване. Вижте 9 непознати животни, за които не сте и подозирали, че съществуват.

Акула Гоблин

1506349

Някои наричат това създание "жива вкаменелост". Това е единственият представител на семейство "Mitsukurinidae" - родословие, датиращо отпреди 125 милиона години.

Богомолска скарида

1506347

Има над 400 вида от този "модел", който е наречен от древните асирийци "морски скакалец". Това е едно от най-интересните животни на планетата, а ноктите, или по-скоро "разбивачите" му, са доста силни и удрят със скорост от 23 м/с, което е достатъчно силно, за да счупи стъкло.

Трънлив дракон

1506351

Дължината на трънливия дракон достига 8 сантиметра и може да живее до 20 години. Шиповете му са изключително остри, което го прави едно от най-малко атакуваните животни в пустинната хранителна верига.

Източна дълговрата костенурка

1506346

Освен че е много грозна, тази костенурка прибира главата си в страничната част на черупката, а не право назад, както обикновените костенурки.

Гигантски изопод

1506344

Тези гигантски омари могат да достигнат дължина малко повече от половин метър и тежат до 5 килограма. Срещат се в най-дълбоките части на Атлантическия и Тихия океан. Този вид е открит през 1879 г. от френския зоолог Алфонс Милн-Едуардс, който опровергава разпространеното схващане, че в дълбините на океана не съществува живот.

Син морски плужек

1506345

Тази симпатична, цветна гад може да бъде много опасна. Когато се чувства застрашен, плужекът има болезнено и отровно ужилване.

Червеноуста риба-прилеп

1506348

Среща се около островите Галапагос и е доста лош плувец, затова и използва пипалата си, за да се придвижва по морското дъно, а с атрактивния цвят на устата си привлича плячка.

Индийска лилава жаба

1506352

Въпреки че местните жители на югозападна Индия знаят отдавна за съществуването на тази гнусна жаба, тя е официално документирана през 2003 г. Прекарва почти цялото време под земята. На повърхността е само две седмици в годината, за да се чифтосва. Кой би я чифтосал се чудим...

Синя риба-папагал

1506350

Комичната усмивка на рибата-папагал е резултат от добре изградената ѝ "човка", която използва, за да "изтъргва" водораслите и малките организми от трудните повърхности. Има и зъби, които помагат при храносмилането на неволно погълнати малки камъни или пясък.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ