Невероятно странни способности на истински хора

27.05.2015, 17:00

Колко време можете да издържите без да поспите?

   
 
Невероятно странни способности на истински хора

Всеки е роден с някакъв талант – да свири на музикален инструмент, да пее, да е досаден, абе, каквото се сетите. Всъщност има хора с таланти, за които не сте се сещали. Дали обаче им носят радост или напротив? Не знаем, но ще ви запознаем с 6 случая на човешки същества с невероятни способности, които може би само те притежават. Вижте ги:

Дийн Карназес – екстремна издържливост

1510704

Американецът има странната способност никога да не се изморява, което означава, че може да бяга постоянно, без прекъсване. Тялото му не се влияе от натрупването на млечна киселина в мускулите, което означава, че те никога не се износват и напрягат. Карназес разбира за дарбата си след като в гимназията прави 105 обиколни на двора без да спира. Участва на 50 последователни маратона, а учените все още са изумени от издържливостта му.

Наталия Демкина – дамата с рентгеновите очи

1510701

Наталия не е супергерой, а реално съществуваща личност. Рускинята има уникалната способност да вижда в телата на хората и да диагностицира болестите им. Самата тя казва, че може да види клетъчното ниво на някои органи. Разбира се, младото момиче е тествано медицински, а 4 от 6 диагнози, които поставя, се оказват верни. От съвсем малка хората викат Наталия в домовете си, за да им помогне.

Тай Нгок – човекът, който никога не спи

1510699

През 1973 г. виетнамецът вдига много висока температура. След като оздравява, разбира, че страда от безсъние. Четири деситилетия след това Нгок все още не успява да заспи, а това са над 12 000 нощувки без почивка. За да направим нещата още по-странни за вас, ще ви кажем, че докторите го преглеждат и не намират нищо нередно в организма му. Страничен ефект от липсата на сън при него е, че понякога е много ядосан. Предполага се, че все пак Нгок изпада в "микро сън" понякога – някои части от мозъка му се изключват за по няколко секунди.

Крис Робинсън – предсказващият чрез сънища

1510702

Да виждаш бъдещето в сънищата си е нещо нормално във филмите. Тук обаче става въпрос за истински човек с уникалната способност да прави това в реалноста. Робинсън има дневник за сънищата си и може да се събуди, когато си пожелае. Направените с него експерименти доказват изключително висок процент на познаваемост. Макар че сигурно г-н Робинсън не е единственият с подобна дарба, си заслужава да го споменем в списъка ни.

СМ – безстрашната дама

1510700

СМ е псевдонимът на жена, която страда от неизвестно досега състояние, изразяващо се в липса на страх от каквото и да е. Засегнатата част от мозъка ѝ е амигдалата, контролираща именно чувството на страх. СМ е поставяна във всякакви критични обстоятелства, включително и опрян нож в гърлото ѝ, но във всяка една от ситуациите запазва самообладание.

Орландо Серел – математическият гений

1510703

Като малък Орландо Серел е ударен по главата с бейзболна топка. Впоследствие започва да страда от ужасни главоболия. Скоро след това открива, че има способността да пресмята на пръв поглед невъзможни изчислителни задачи, а освен това помни и най-дребните детайли за всеки ден. Дарбата му е свързана с наистина уникални математически способности, въпреки че това е вследствие на увреждане на мозъка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ