Невероятният героизъм на Стив Бушеми преди 15 години

12.09.2016, 12:00

Сваляме му шапка!

   
 
Невероятният героизъм на Стив Бушеми преди 15 години

Стив Бушеми е актьор, който няма как да не е познат на всеки уважаващ себе си почитател на киното. Ако не заради ролите му в редица култови продукции като "Глутница кучета", "Големият Лебовски", "Фарго" и "Престъпна империя", то поне заради изключително запомнящата се физиономия и очи, които често се поставят от забавни фотошопъри върху лицата на други хора. Но дори и да не си падате по криминални филми (в каквито участва предимно), няма как да не му свалите шапка след историята, която ще ви разкажем сега. 

Преди да стане актьор, Бушеми работи като пожарникар в един от най-натоварените квартали на Ню Йорк - Малката Италия. Между 1980-та и 1984-та той гаси пожари ежедневно, след което напуска, преследвайки кариера в киното. Успехите му идват, но той не забравя от къде е тръгнал. 

1775568

През 2001 г., ден след терористичния атентат на 11-ти септември, той се завръща в пожарната команда и в продължение на седмица дава 12-часови смени, търсейки оцелели в развалините на Световния търговски център. Няма снимки и интервюта с него от тогава, просто защото той не е искал публичност.

"За мен беше привилегия да мога да направя това. - казва Бушеми по-късно. - Отрази ми се добре да работя, защото така нямах толкова време да мисля и усещам случилото се, а просто действах."

В резултат от атаките на 11-ти септември, над 3000 души губят живота си, сред които и 343 пожарникари. Това със сигурност е едно от най-ужасните събития през новия век, но героизма и жертвоготовността, показани от спасителните отряди тогава, трябва да служат за пример на всеки. А Стив Бушеми ги е показал от сърце, без да е задължен да го прави. Това е истински герой - на и извън екрана!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ