Невероятни лайфхакове за човешкото тяло, които ще те изумят

13.07.2020, 09:30

Определено!

   
 
Невероятни лайфхакове за човешкото тяло, които ще те изумят

Човешкото тяло е нещо невероятно и рядко осъзнаваме, че не знаем почти нищо за него. Днес ще ти покажем няколко лайфхака, които могат а ти бъдат много полезни в дадени ситуации, а тялото ти със сигурност ще ти се отблагодари.

Когато правиш набирания, опитай се да си представиш как дърпаш лактите надолу, а не как повдигаш тялото си нагоре. Това е умствен трик, благодарение, на който упражнението ще ти се стори по-лесно, защото те принуждава да използваш мускулите в гърба си повече.

Водата трябва да е първото нещо, което влагаш в тялото си всеки ден. Ако добавиш и лимонче, няма да сбъркаш - помага за правилното храносмилане.

Стискането на левия палец в дланта помага да се спре рефлекса за повръщане. Вече ще можеш да миеш езика си много по-лесно.

2237000

Ако се чувстваш се депресиран или разстроен хапни тъмен шоколад (за повишаване на ендорфините), червени боровинки (за повишаване на серотонина), пийни зелен чай (който съдържа L-теанин, който блокира рецепторите на стреса в мозъка), както и всичко богато на В-витамини като бананов чипс.

Ако имаш запушена ноздра, легни на страната, която е противоположна на ноздрата. Опитай се да наклониш главата си по различни начини. След като намериш правилната ориентация на главата, налягането ще се облекчи.

Когато ти е горещо, сложи студена вода върху китките си, за да охладиш тялото си. Причината този метод да работи е, защото и китката и шията съдържат пулсови точки, в които усещаме пулса си, тъй като кръвоносните съдове са близо до повърхността на кожата.

2237001

Ако се притесняваш, че ще повърнеш, можеш да се ориентираш по това, че обикновено устата ти се напълва предварително със слюнка, защото съдържанието на стомаха е вредно за гърлото. Това е доста добър знак, че ще върнеш обяда.

Ако правиш упражнения всеки ден, умът и тялото ти ще се чувстват по-добре. Вдигането на тежести 3-4 пъти седмично и колоезденето до работа всеки ден определено се отплащат на тялото.

2237004

Ако изпитваш паническа атака и си с повишена сърдечна честота, може да задържиш бутилка със студена вода към лицето си между носа и скулата и да задържиш дъха си за 30 секунди, за да може тялото да се отпусне.

2237003

Легни от лявата си страна, за да предотвратиш киселините преди лягане, ако си попреял.

Ако правиш тест и забиеш, промени позицията си - по някакъв начин това ви помага да мислиш различно.

2237002

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ