Наръчник за живота: Нещата, които не ви казват, а трябва

02.12.2014, 17:07

Във вид на комикс

   
 
Наръчник за живота: Нещата, които не ви казват, а трябва

Казват, че няма кой да ни учи да живеем според нашите лични разбирания. Много хора обаче се опитват да ни тласкат към техните правила и порядки, без да разбират, че нямаме потребност от тях. И, опитвайки се да ни дават "акъл в живота", забравят или съзнателно не ни казват някакви неща, които иначе биха ни били от полза.

Затова днес решихме да ви представим комикса на VirusComix, е озаглавен "Нещата, които не ви казват (а трябва) Наръчник за живота".

1445657

1.

1445661

Светът е странно място и не всичко е такова, каквото изглежда. Има много неща, които хората не искат да знаеш, а когато не ги знаеш, животът е по-объркващ, отколкото трябва да бъде. Но за твой късмет този наръчник е пълен с топ секретна информация, която да те напътства в живота (и да предотврати някои неприятни изненади). Всичко, което ни се искаше да знаем, когато бяхме млади. Нека погледнем.

2.

1445665

Онова, което е вътре в човека, е най-важното. Онова, което е отвън, реално има значение.

3.

1445663

Любовта е като магазин за ябълки: гледай колкото си искаш, но никога няма да намериш незахапана. Никой не е съвършен, особено ти.

4.

1445675

Всеки един от нас е една трилионна частица от организмите сред трилиони планети, трилиони галактики в безкрайна Вселена. Въпреки това винаги ще срещаш хора, които се смятат за важни. Тези хора се наричат "мъже" и "жени". Възможно е да изпиташ желание да ги избягваш.

5.

1445672

Почти всеки човек по света гледа телевизия и милиони души участват в създаването на телевизионна продукция. Въпреки това не съществува нито едно тв шоу, което да описва точно съществуването ни. Това ще те обрече вечно да си с грешни представи за живота, като 30% от него си прекарал пред екрана.

6.

1445670

Високите хора излизат само с високи хора, така че ако се родиш нисък, не се хаби да ги гледаш.

7.

1445666

Ако си красив, хората ще те гледат подозрително, защото се смята, че привлекателните с чар вървят напред в живота и са празноглави паразити. Няма да намериш никъде симпатия, защото всеки си мисли, че красивите хора живеят перфектен живот. Това ще те доведе до тъжно и самотно съществуване.

8.

1445658

Ако си грозен, всички ще те харесват, защото изглеждаш по-зле от тях. Никой обаче няма да те обича, защото изглеждаш по-зле от другите. Това ще те доведе до тъжно и самотно съществуване.

9.

1445668

Само защото нещо ти е по-малко, не значи, че си по-малко мъж. Освен ако не говорим за мозък.

10.

1445660

Повечето от хората са ограничени социопати, които са готови да те стъпчат, за да си намерят по-добро място за паркиране, но няма да се поколебаят да те съдят, ако в нещо се провалиш, дори и по най-незабележим начин. Това е още една причина да не се проваляш. Никога.

11.

1445664

Ранното лягане и ранното ставане те правят част от работническата класа. Богатите хора се наспиват.

12.

1445656

Всеки човек е пълен с чудесни съвети, които няма да се поколебае да ти сподели във всеки един момент. Всеки е пълен и с едни други неща, така че може би ще искаш да пропускаш съветите.

13.

1445669

Ако говориш прекалено много, ще ти се подиграват.

Ако не говориш достатъчно, ще ти се подиграват.

Ако се смееш прекалено силно, ще ти се подиграват.

Ако никога не се смееш, ще ти се подиграват.

Ако непрекъснато се усмихваш, ще ти се подиграват.

Ако никога не се усмихваш, ще ти се подиграват.

Ако си прекалено добър, ще ти се подиграват.

Ако си прекално лош, ще те мразят - но поне няма да ти се подиграват.

14.

1445662

Има огромна разлика между това да си мислиш за нещо и това да го направиш. Опитай се да избираш правилно.

15.

1445654

За да бъдеш определен като "успял", трябва едновременно да покриваш или надминаваш очакванията на всички хора, които ще срещнеш през целия си живот, като непрекъснато поддържаш възходяща посока до деня на смъртта ти. За да бъдеш определен като "провал", трябва да правиш точно обратното, т.е. нищо. Познай кое е по-забавно.

16.

1445655

Размерът на автомобила е обратно пропорционален на интелекта на шофьора. Купи си колело.

17.

1445674

Ако разделиш поравно богатствата по света, всеки човек ще има няколко хиляди долара. Но хората имат повече от тази сума, защото тези в Африка живеят със стотинки. О, но не се чувствай зле, те живеят толкова далеч от теб, че изобщо не се налага да се срещате.

18.

1445659

На Земята сме повече от 6 милиарда души, така че ти всъщност не си уникален или нещо по-специален (въпреки че те харесваме, де). Ако искаш наистина да бъдеш различен, трябва да се постараеш.

19.

1445671

Единственото по-лошо нещо от кариес, емфизема и цироза е старостта. Така че - дивей си!

20.

1445667

Парите са началото на всяко зло, но ако нямаш пари, обществото ще те отхвърли. Колкото по-малко зло носиш, толкова по-рядко хората ще мислят за теб. Добре дошъл на Земята.

21.

1445673

Ако не харесваш дома си, може да си вземеш нов. Ако не харесваш града си, може да се преместиш в друг. Дори да не ти харесва държавата ти, може да емигирираш. Но ако не харесваш планетата си, си загазил.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ