Най-уникалните съвпадения в историята

15.01.2017, 18:00

Колкото любопитни, толкова и трудни за вярване, но напълно истински

   
 
Най-уникалните съвпадения в историята

Понякога светът ни предлага някои толкова невероятни съвпадения, че направо не е за вярване. И тъкмо това то прави толкова уникално място. И не говорим за дреболии от рода на "Я, виж, Пешо, дето бяхме заедно в първи клас и не сме се виждали от 20 години, пътува на същия полет за Исландия като мен", а за много по-уникални и направо невъобразими истории. Вижте ги и в края на статията не забравяйте да си затворите широко зяпналата от изненада уста. Знаем, че ще е така, пък мухите дебнат, не за друго. 

Разделените близнаци с еднакъв живот.

Двама близнаци от Охайо са били разделени при раждането си и не са знаели за съществуването на другия. Животите им обаче се развиват по плашещо еднакъв начин. Различни семейства ги осиновяват и ги кръщават с името Джеймс. И двамата стават полицаи и се женят за жени, които се казват Линда. Синовете и на двамата се казват Джеймс Алън (James Allen и James Alen), а освен това и двете семейства имат куче, което се казва Той. Но това не е всичко - по-късно и двамата се развеждат и се женят повторно. И да, познахте, вторите им жени също се казват по един и същ начин - Бети.

1807208

 

Съвпадение или прераждане?

Основателят на "Ferrari" Енцо Ферари е починал на 14-ти август 1988 г. Два месеца по-късно, на 15-ти октомври се ражда футболистът на Арсенал и германския национален отбор Месут Йозил. Приликата между двамата е очеизбождаща и много хора смятат, че става въпрос за прераждане. Убедете се сами:

1807211

 

Машината на времето на Едгар Алън По.

Някои хора смятат, че известният американски писател Едгар Алън По е имал машина на времето. Причината е, че в единствения си завършен роман "Историята на Артър Гордън Пим" той пише за четирима моряци, които се спасяват след корабокрушение и за да оцелеят са принудени да стигнат до канибализъм и да изядат младия юнга Ричард Паркър. 46 години по-късно такова събитие наистина се случва, когато през 1884 г. корабът "Миньонет" потъва и оцелелите са принудени да изядат свой другар. Неговото име? Ричард Паркър.

1807210

 

Госпожица Непотопяема.

Според гледната точка Вайълет Джесъп е или най-голямата късметлийка в историята, или най-големият карък. Тя е била медицинска сестра и е оцеляла в цели три корабокрушения - тези на трите легендарни трансатлантически лайнера "Титаник" (1912 г.), "Британик" (1916 г.) и "Олимпик"(1911 г.; единствено той не потъва). Това ѝ носи прякора "госпожица Непотопяема".

1807209

 

Как Марк Твен е предрекъл собствената си смърт.

Американският писател Марк Твен е роден през 1835 г., в деня, когато Халеевата комета е минала покрай Земята. Това астрономическо явление се случва само веднъж на всеки 75,32 години и Твен е предрекъл, че ще умре в деня, когато се случи отново. "Родих се с Халеевата комета през 1835 г. Тя ще премине пак догодина и очаквам да си отида с нея.", казва той през 1909 г. Е, излишно е да ви казваме, че 21-ви април 1910 г., когато той умира, е бил денят на преминаването на кометата. 

1807212

 

Холандският колоездач, който се разминава с две самолетни катастрофи.

Холандският професионален колоездач Мартен де Йонг е невероятен късметлия, след като в последния момент се е отказал от не един, а цели два полета, които са завършили трагично. Той е резервирал билети както за изчезналия полет MH370, така и за сваления над Украйна MH17 (и двата на Малайзийските авиолинии от 2014 г.), но в крайна сметка е променял плановете си и така не е попадал на борда. 

1807215

 

Невероятните сходства между Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди.

Двама от най-популярните президенти на САЩ имат изключителни съвпадения в животите си. И двамата са били убити в петък с огнестрелна рана в задната част на главата; и двамата умират в ден преди празник (Кенеди преди Денят на благотворителността, а Линкълн преди Великден); и двамата по това време са били придружавани от жена си и още една друга двойка; и двамата са имали близък приятел, който се е казвал Били Греъм; и двамата са имали по 4 деца; и двамата са имали секретар/ка със същото име като другия (г-ца Линкълн е била секретарката на Кенеди, а секретарят на Линкълн се е казвал Джон). И на последно място - наследилите поста и от двамата се казват Джонсън (Ендрю Джонсън и Линдън Джонсън).

1807213

 

Тайното послание в номера на колата на Франц Фердинанд. 

Първата световна война започва след като австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд бива убит в Сараево на 28-ми юни 1914г. Номерът на колата, в която е пътувал по това време, е бил AIII118. Кое е странното ли? Първата световна война приключва официално на 11 ноември 1918 г., известен като Деня на примирието (Armistice Day). Написана с цифри датата изглежда така - 11.11.18. Странно, а?

1807216

 

Предупреждението от гробницата на Тимур.

На 20-ти юни 1941 г. в днешен Узбекистан съветски археолози откриват гробницата на монголския император Тимур (1336 г. - 1405 г.). На нейния вход е изписано зловещо съобщение: "Този, който отвори гробницата ми, ще отприщи нашественик по-страшен и от мен". Без угризения археолозите игнорират предупреждението и отварят гробницата. 2 дни по-късно Адолф Хитлер напада Съветския съюз, стартирайки най-мащабната военна операция за всички времена - Операция "Барбароса".

1807218

 

Известни музикални комшии от различни векове.

От всички известни музиканти в световната история, Георг Фридрих Хендел и Джими Хендрикс със сигурност са сред най-известните. Интересното при тях е, че единият е роден в Германия, а другият в САЩ, но и двамата в крайна сметка се установяват в Лондон. При това на една и съща улица! Къщата на Хендел е била на улица Brook Street номер 25, а тази на Хендрикс - на номер 23.

1807214

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ