Най-странните причини за съдебни дела

09.02.2015, 18:00

Да си луд по цялата глава

   
 
Най-странните причини за съдебни дела

Съдебната система е създадена, за да съди и то систематично. В България това условие може и да не е изпълнено, но по света хората се възпитават с идеята, че когато някой се почувства ощетен или излъган, може да потърси правата си, съдейки злосторника. Това не значи, че винаги ще спечели делото, но поне ще е направил крачка към личната си справедливост.

Сред многото съвсем логични причини за съдебни дела могат да се открият и немалко напълно абсурдни такива, част от които ще ви споделим сега.

1. Изабела Таникуми се опитва да съди Disney за 250 милиона долара, твърдейки, че историята в "Замръзналото кралство" е базирана на нейния живот. С всичките говорещи снежни човеци и т.н.

2. Раду Догару - един от крадците, осъществили кражба от холандски музей на стойност 24 милиона долара, съди музея, твърдейки, че управителите му не са направили достатъчно, за да предотвратят кражбите.

3. Мъж се опитва да осъди фирма за химическо чистене, след като му изгубват чифт панталони. Искът е за 67 милиона долара.

4. Трима мъже от Йемен съдят НАСА за това, че са завзели Марс през 1997 г., твърдейки, че те тримата са наследили планетата от своите прадеди преди 3000 години.

5. Румънският убиец Павел Мирчеа поискал да съди Бог за измама и злоупотреба с доверие за това, че не е отговорил на молитвите му, водейки го до извършване на убийство.

6. Ролф Еден - 84-годишен бивш германски футболист, иска да съди 19-годишна жена за ейджизъм за това, че е отказала да спи с него.

7. След като бяга от затвора два пъти, Скот Антъни Гомес младши решава да съди затворническото учреждение за това, че е с прекалено слаба охрана.

8. Сърфист съди друг сърфист за това, че "му е взел вълната". Съдът отхвърля молбата с довод, че не може да се определи емоционалната травма от това да гледаш как някой обяздва вълната, която е си поискал за себе си.

9. Пчелар съди мечка за това, че влиза при кошерите и краде от меда. Съдът отсъжда в полза на ищеца и задължава мечката да изплати 2000 долара обезщетение. Щатът плаща вместо животното.

10. Едуард Гамсон съди Британските авиолинии след като без да иска си купува билет до Гренада, Южна Африка, вместо до Гранада, Испания. Той усеща, че нещо не е наред, когато двучасовият полет от Лондон става осемчасов.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ