Най-смахнатите бири на планетата

13.12.2011, 13:31

   
 
Най-смахнатите бири на планетата

Още с първите си крачки в интернет пространството демонстрирахме почитта и любовта си към бирата. Добре известно е, че бирата е доказателството, че Господ ни обича и иска да сме щастливи (Благодарско! на Бен Франклин за тези думи). Това, разбира се, е само една от милионите причини хората по цял свят да се отнасят към пенливата кехлибарена течност с уважение. За наше голямо съжаление обаче се намират и тези, които за собствена изгода, дръзват да петнят образа на това вълшебство от хмел.

Търговските амбиции на пивоварите са причината бирата да бива модифицирана, миксирана и въобще малтретирана по всякакви начини. Очевидно една класическа студена бира не е достатъчна на масовия потребител в наши дни, затова се стига до бирените изцепки, които ще ви представим днес.

Pizza Beer

Пица с бира как да е, но бира с вкус на пица - отвратително и като идея, и като вкус. Не сме опитвали тази странна течност, която разбира се не можем да наречем бира, но сме сигурни че ще ни прилошее още от първата глътка от газираната Маргарита.

Това "пиво" всъщност почти напълно отговаря на названието "газирана Маргарита", тъй като към класическите бирени съставки е добавен екстракт от тази популярна по цял свят пица. Ако това не ви се струва достатъчно смахнато, то трябва да знаете, че създателите на питието са създали Pizza Beer с вкус на пица и Pizza Beer с вкус на наденички. Защо, о Господи, защо?!

The End of History

Без проблеми можем да определим това пиво като бира за психопати. Проблемът не е в съставките, макар че The End of History е втората най-силна бира на света със своите 55% съдържание на алкохол. Доста по-притеснително е, че това питие се съхранява и сервира в телата на мъртви животинки (потрес!). Бутилката ви може да е бялка, катеричка или зайче (зайчета, за Бога, зайчета, чий е този болен мозък?!). Самата бира вътре е светъл ейл, обогатен с екстракти от коприва и хвойнови плодове, но на кого му пука какво има вътре, когато гърлото на бутилката стърчи от устата на мъртво животинче?!

The Blue Brew

Ние обичаме разтопен кашкавал върху почти всичко, с което се храним, но нямаме абсолютно никакво желание да го слагаме в бирата си, нито в коя да е друга напитка, която имаме желанието все пак да консумираме. Очевидно това убеждение не важи за пивоварната Belvoir в Лестър, чийто технолози са решили, че няма да е проблем ако използват вторичен продукт от производството на сирене Stilton, за да направят своето ново "пиво". Според самия изобретател на тази "млечна" бира, напитката има повече вкус на сметана, отколкото на сирене, но този факт всеки трябва да потвърди за себе си.

Beer Geek Brunch Weasel

Ние обичаме да експериментираме с бирата, която пием, но само в рамките на разумното. Corona с лайм върви повече от перфектно, но някой хора просто не разбират докъде се простират тези ограничения. Със сигурност всички граници са прекрачени в момента, в който в бирата се слагат фекалии от каквото и да е животно. Именно подобни гнусни и отвратителни бирохулства могат да ни накарат да се обърнем завинаги към виното, уискито или, недай си Боже - водата. Това обаче изглежда не притеснява създателите на Beer Geek Brunch Weasel - Mikkeler, които са "овкусили" "бирата", която произвеждат с екстракт от кафе, което се прави от дарадонките на някакъв вид порово животинче.

The Dog Beer

Това е вече обсъжданата от нас бира за кучета, която позволява на най-добрият приятел на човека да пие наравно с него. Разбира се щеше да е нехуманно и дори опасно, ако тази "бира" наистина съдържаше алкохол, но за късмет на песовете по света в нея има само екстракти от телешко и малц. Само гледайте да не объркате вашето шише с това на кучето, докато вземате поредната бутилка хмелно пиво от хладилника (или обратното).

Kidsbeer

С две думи - детска бира. Всички знаем, че хлапетата днешно време бързат да пораснат и с поведението си да приличат колкото се може на нас възрастните. Това като цяло включва и факта, че някой деца имат желанието да се отрежат като талпи, както правим ние понякога. За да не се случи това с истински алкохол, в далечна Япония са изобретили детското пиво Kidsbeer, което всъщност е безалкохолна напитка, която обаче се пени като истинска бира и поне на цвят е точно като класическото пиво. Предполагаме, че ако някое хлапе се опияни от тази течност, то нещата ще изглеждат така.

Deus Champagne Beer

Бира и вино не вървят, нито едно след друго, нито заедно - правило по-старо от алкохолизма. Очевидно обаче то не важи в Белгия, където са направили хибрид между бира и шампанско - въпросната Deus Champagne Beer. "Пивото" е с алкохолното съдържание на бутилка вино - 11,5% и с цената на бутилка шампанско - 32 британски лири за 0,74 литра. Предлагаме, когато вдигате тост с тази шантава напитка да вдигнете тост за зверския махмурлук, който ще ви измъчва на следващата сутрин.

Vostok Space Beer

Космическата бираааа!!! Бира в Космоса определено е постижение, което ще ни помогне да завържем възможно най-бързо дружба с всякакви извънземни видове. За съжаление единственото пиво, което към момента е годно за консумация отвъд земната атмосфера, е Vostok Space Beer. Тази бира е с подсилени вкусови характеристики, които би трябвало да помогнат при подуване на езика, което е често явление в Космоса. За съжаление (само на космонавтите) на борда на Международната космическа станция, консумацията на алкохол е забранена.

Start the Future

Най-силната бира на света се казва Start the Future или "започни бъдещето". Според нас с 60% съдържание на алкохол всяка бира е способна да сложи не началото, а края на всичко, на абсолютно всичко. Създателят на това пиво - холандец, твърди, че е бил принуден да направи толкова силна течност, за да може да се бори с шотландците и тяхното уиски. Ъъъ... добре, печели, но не можем да кажем същото за черните дробове на хората, които са пили от Start the Future.

Хлъц...

След толкова много шантави бири и ние се чувстваме шантаво, затова смятаме да вкараме малко ред в целия този пенлив хаус, като си отворим бутилка класическо българско пиво. Съветваме и вас да заложите на традициите, които не повеляват съществуването на коя да е от изброените по-горе напитки. Амин и наздраве!

Източник: Shortlist

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ