Най-печално провалените контрабандисти

15.02.2016, 13:30

Човешкото въображение не познава граници

   
 
Най-печално провалените контрабандисти

Нищо не развива свръхестествените способности на човек така, както борбата му със закона. И по-специално преминаването му през границите и превозването на контрабанда. И докато Европа много го е закъсала с контрабандата на нелегални бежанци, ние ще ви разкажем за едни от най-големите куриози, които са се случвали на граничните полицаи.

Камион и 16 нелегални имигранти

Да облъчите камион с рентген е малко трудно, но не и невъзможно. За това ви трябват 5 мощни скенера, които са поставени на британските граници. Може да ви се струва адско, но ще ви кажем, че тези хора са пътували с далеч по-голям комфорт от изброените по-долу случаи.

1649588

Папагалчета

Нелегалните имигранти не винаги са хора - понякога са животни. За жалост транспортирането във фунийки от тоалетна хартия папагалчетата не понасят добре, повечето от тях умират по пътя. На снимката е папагалче, което по чудо е оцеляло по пътя Австралия - Тайланд.

1649586

Коли на моторници 

Този тип контрабанда е по-скоро вътрешна за Китай. Колите се превозват от точка А до точка Б на възможно най-бързите катери, защото са крадени и трябва да се пребоядисат и подготвят за новия собственик.

1649589

Най-хубавият еднорог

Понякога по границите нелегално преминават и големи суми пари. Неизвестен американски бизнесмен се опитал да мине границата на щата с еднорога под мишница. Само където играчката се сцепила и парите изпопадали. Като няма късмет човек, всичко е обречено.

1649590

Наркотици в хлебарки 

През август 2002 година агент на ФБР установил контрабанда на огромно количество метамфетамин от Тайланд и Лаос. Съобразителните дилъри тъпчели мъртви хлебарки с наркотика и ги изнасяли като екзотична храна за няколко ресторанта в Сакраменто.

1649587

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ