Най-новите странни ГМО продукти

21.03.2016, 18:30

Не се страхувайте от тях, те не хапят

   
 
Най-новите странни ГМО продукти

Домат, който е човекоядец с гени на хламидии, които проникват през кожата на човека или банан, който сам си казва от коя страна произхожда. Какви ли не глупости можем да си съчиним, когато се замислим за генното инженерство. Това си е идея за холивудски екшън: "Как българите си представят технологиите за ГМО". Шегата настрана, ето какви са най-новите генномодифицирани продукти на пазара. 

През декември 2015 година по американските супермаркети излезе много интересна сьомга от рода AquAdvantage. Различава се с това от дивата, че е модифицирана да пораства за 18 месеца, вместо за 36. А това значи, че фермите ще хранят значително по-малко мутантите и това ще се отразява благоприятно на цените. Думата ферма не е случайна, никой няма намерение да пуска мутантите в океана, а само да храни американците с тях.

Друг интересен продукт са ябълките - Аrctic Apple. Учените са създали такива плодове, че нищо не се изхвърля от ябълката и буквално не може да изгние. За жалост не знаем дали могат да говорят. 

Следващият продукт, с който държим да ви запознаем, са виолетовите домати. Те са натъпкани с толкова витамини, минерали и антоциан, че бият от всякъде всеки един плод и зеленчук, естествено създаден от природата. Това се прави с цел да намалят риска от сърдечни заболявания. Предполагаме, че кетчупът ще се продава в спринцовки и кръвни банки.

Българите все още сме крайно резервирани към говорещите зеленчуци и рибите гиганти, затова и ГМО продуктите не се радват на особена популярност у нас. Ние не можем да изразим мнение колко са полезни или колко са вредни, но все пак има нещо странно в насилствената мутация на природата. 

1670490

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ