Най-известните транссексуални модели

30.09.2015, 18:00

Жената-мъж

   
 
Най-известните транссексуални модели

Само преди няколко години беше абсурдно да чуеш за транссексуални по модните подиуми на Милано и Париж. Никой не си е представял, че престижното списание Vogue ще пусне на корицата си мъж. Явно обаче модата е дорасла до нови нива. Виж за какво ти говорим. 

Андреа Пежич, 24-годишен

1575082

Андреа Пежич е топ-модел, който преди година беше мъж-андрогин и универсален манекен, рекламиращ дрехи и за двата пола, а сега вече е напълно жена. Днес Пежич отново е сред най-търсените модели.

Няколко факта:

  1. Андрей е роден в Босна и Херцеговина през 1991 година. Майка му е сръбкиня, а баща му - хърватин.

  2. Като момче Андрей винаги е изглеждал странно. Семейството го е приемало такъв, какъвто е. Дори баба му на въпросите внук или внучка имате, е отговаряла твърдо - "И двете!"

  3. Андреа е първият транссексуален модел, който се появи на страниците на влиятелния и консервативен Vogue. Това и контрактът му с козметичната марка MUFE са черешката в тортата за Пежич.

Лаверн Кокс, 31-годишен

1575086

Кокс беше първата транссексуална представителка, поставена на корицата на списание "Тайм" и подредена сред 100-те най-влиятелни личности.

Инес Рау на 25

1575081

Топ манекенката Инес Рау, която дефилира по световните подиуми и има стотици обожатели, се е родила момче. Инес е живото доказателство за възможностите на хирургията и за митовете за жени, затворени в мъжки тела. Станала е момиче на 16 години.

Джина Росеро на 32

1575078

Подлага се на операция за смяна на пола във Филипините на 15-годишна възраст, а малко след това печели и титлата в местния конкурс за транссексуални. На 17 години се отправя за САЩ, където подписва договор с Next Model Management в Ню Йорк. Никой не разбира тайната ѝ цели 10 години.

Кармен Карера на 30 години

1575084

Родом от Ню Джърси, Кармен е била Кристофър. Кариерата на модел и актриса ѝ е спечелила 2 млн. долара. Тя е първият транссексуален ангел на Victoria's Secret. В Twitter звездата има рекордните 90 хиляди последователи и 500 хил. лайка на страницата във Facebook.

Айсис Кинг на 29 години

1575080

Айсис Кинг, родена като Дарил Уолс. Тя беше първият транс модел, който стана лице на марката American Apparel, освен това дава сериозна заявка за кариера в дизайнерския бизнес и в момента работи върху собствена модна линия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ