Най-добрите цитати на д-р Хаус

09.08.2016, 09:00

Страхотен персонаж, изигран брилянтно

   
 
Най-добрите цитати на д-р Хаус

Сега, като се замислим, май не познаваме човек, който да не харесва сериала "Д-р Хаус". Ако има такъв, то той или не го е гледал, или не го е разбрал. Днес сме решили да ви припомним някои от най-добрите цитати на д-р Хаус, който е изигран брилянтно от Хю Лори.

1. "Открих, че ако искаш да знаеш истината за някого, този същият човек е последният, когото трябва да попиташ."

2. "Телата ни се разпадат. Понякога, когато сме на 90, понякога преди още да се родим, но се случва винаги и няма никакво достойнство в това. Не ме интересува дали ходиш, виждаш или си бършеш сам задника. Винаги е грозно. Винаги. Можеш да живееш достойно, но не и да умреш достойно."

3. "Поемам рискове и понякога пациент умира. Но ако не поемам рискове, ще умират повече пациенти, така че предполагам, че най-големият ми проблем е, че мога да смятам."

4. "В природата на медицината е фактът, че ще се провалиш. Ще убиеш някого. Ако не можеш да понесеш това, избери си друга професия. Или завърши медицинско училище и започни да преподаваш."

5. "Няма тънка граница между любовта и омразата. Всъщност между любовта и омразата има Великата китайска стена с въоръжение постове на всеки 30 м."

6. "Отговорът на живота? Секс."

7. "Съществува еволюционно обяснение защо ни пука за семейството и приятелите. Също така съществува еволюционно обяснение защо не ни пука за другите хора. Ако обичахме безрезервно всички хора, нямаше да можем да функционираме."

8. "Човечеството е надценено."

9. "Грешките са толкова сериозни, колкото сериозни са резултатите от тях."

10. "Ако говориш на Бог, си религиозен. Ако Бог ти говори, си психопат."

11. "Арогантността трябва да се заслужи."

12. "Ако проработи, значи сме били прави. Ако пациентът умре, значи е била друга диагноза."

13. "Всичко, което правим, е продиктувано от мотив."

14. "Реалността почти винаги е грешна."

15. "Всеки лъже."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ