Най-добрите приложения за коктейли

   
 
Най-добрите приложения за коктейли

Изпадали ли сте в положението да отворите домашното си барче, вътре да има всичко необходимо за чудесен коктейл, но вие да не знаете как да го направите? За щастие смартфонът ви вече може да ви се притече на помощ. Нужно ви е само правилното приложение и лесно ще се превърнете в майстор на коктейлите. Веднага ще ви назначат за бармана на компанията, независимо дали сте у дома, или някъде навън. Предлагаме ви петте най-добри приложения за тези цел, класирани по потребителските предпочитания.

Top Shelf (iOS)

Top Shelf за iPhone съдържа множество рецепти, всички подредени и категоризирани по типове, за да ви е по-лесно да търсите коктейли, които можете да приготвите в домашни условния. Може да добавяте лични бележки към всяко питие. Приложението също ви дава възможност да си избирате рецепта по ваш вкус и да филтрирате рецептите така, че да останат само тези, които можете да приготвите с продуктите, които имате на разположение в момента. За капак, след като сте намерили любимата рецепта, можете да я преместите във "фаворити" и после да се връщате лесно към нея.

Liquor Cabinet (iOS)

Liquor Cabinet съдържа богата база данни на питиета и рецепти, притежава възможността да попълните вътре личните си запаси от алкохол, за да знаете какво можете да приготвите още преди да сте стигнали дома. И тук можете да правите бележки върху коктейлите. Ако всичко това ви изглежда познато, това е защото Liquor Cabinet комбинира много от функциите на останалите приложения. Liquor Cabinet изпъква с ексцентричния си дизайни, който напомня на голямо шкафче за алкохол, в което са пръснати множество листчета и бутилки. Приложението ви дава възможност да избирате коктейлите, които още не сте правили с наличните продукти или да напишете бележка за пазаруване с нужните питиета за останалите рецепти.

Mixologist/ Mixology (iOS/Android) 

Mixologist (платената версия ) и Mixology (безплатната) съдържат близо 8,000 рецепти и 1,300 съставки, благодарение на които лесно можете да направите коктейл с подръчни материали и да си харесате нещо ново. Освен за коктейли, вътре можете да намерите и рецепти за шотове, пуншове, горещи напитки, дори и безалкохолни коктейли, така че нагърбилият се със задълженията на шофьор приятел да може също да се наслади на нещо вкусно. Можете да търсите в базата данни по категория или по съставка, да правите листове с любими напитки, прибавяте свои лични рецепти, приложението дори ви дава информация къде най-близо можете да намерите магазин за алкохол или барове от където можете да купите нужното.

Cocktail Flow(Android/Windows Phone 7)

Cocktail Flow има много солидна база от питиета и рецепти, но това не е истинската му насоченост. Можете да го използвате, за да направите някои добри коктейла, шотове и пуншове, както и безалкохолни коктейли, но първото нещо, за което ще искате да го използвате е да впишете вътре наличието на домашния си бар или този на приятел. След това Cocktail Flow ще намери питиета, които можете направите, показва ви от къде можете да си изтеглите още рецепти, за да може приложението да ви предложи още начини да смесите каквото имате, освен това предложенията му са съобразени със сезона. Вътре можете да намерите и полезна информация за техниките на смесване, видовете чаши и съставки, различните бар инструменти и др. Не на последно място Cocktail Flow ви предлага и асистент, които да ви помага при пазаруването с определен бюджет,  да ви казва какво да не купувате и от какво задължително имате нужда, и да направите списък с най-добрите покупки. Това приложение е напълно безплатно.

Drinks Master (Android)

Drinks Master съдържа над 12,000 питиета, коктейли, шотове , пуншове и безалкохолни напитки. Във всяка рецепта пише каква е точната пропорция, как да приготвите всичко и чашата, в която да го поднесете. Можете търсите по съставка или по тип питие, можете да прибавяте нови или да си правите списъци с предпочитания. Ако откриете някоя съставка, която много ви харесва или пък имате любим коктейл можете да ги въведете в приложението и ще ви покаже сходни предложения. Базата на Drinks Master е голяма, но някои рецепти са недоизпипани – ако ви е нужно огромни количества информация, това е вашето приложение, но четете внимателно съставките и предложенията за чаши. Drinks Master също е безплатен. 

Източник: Mad Man

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ