Най-дебелият сибирски тигър на света!

09.02.2017, 09:00

От зоопарка казаха, че той така си беше

   
 
Най-дебелият сибирски тигър на света!

Посетителите в китайския зоопарк за сибирски тигри в град Харбин, Североизточен Китай, станаха свидетели на най-дебелия тигър на света... или поне в зоопарка. Директорът от своя страна заяви, че през зимата е нормално сибирските тигри да качват килограми, а пък и той така си е бил...

С настъпването на пролетта пък служителите казват, че тигъра ще се нормализира... ама, ние нещо не им вярваме. Докато всички други сибирски тигри весело и скокливо припкат в клетките... този само се търкаля, почти като нас.

1856246

Сибирският тигър е разпространен на територията на Русия – Далечния изток в Амурска област, както и в източните части на Китай. В миналото се е срещал също в Корея и Монголия. Ноктите на тигъра достигат дължина до 10 cm, а зъбите – до 8 cm като има и изключения.

В началото на 1930-те години числеността на тигрите в Далечния изток пада до няколко десетки. След активни мерки, техният ареал на разпространение е възстановен, а числеността им достига 400 – 500 екземпляра. Днес има повече сибирски тигри в плен, отколкото в природата. Предполага се, че има около 300 екземпляра на свобода.

Продължителността на живота на сибирския тигър е 15 години на свобода и до 26 в плен.

1856247

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ