Най-големите мъжаги

14.12.2011, 13:10

   
 
Най-големите мъжаги

Не можах да се сдържа просто. Моля да ме извините. Но прочетох в Guyism една класация на някои от най-мъжествените измислени образи в Америка, по-скоро образи от киното и си помислих, че те може и да си имат много измислени герои, но пък ние си имаме съвсем реални, които по нищо не отстъпват на техните.

Най-известните в упоменатата класация бяха:

Конан Варварина

Този огромен мъж, силен и способен да командва. Той умее да убеди тълпи от мъже да го последват в битка. Великолепен тактик, а жените са направо зашеметени от привличането си към него. Без проблем Конан се бие с чудовища и с магии всеки ден, а през нощта се отдава на алкохол и разврат. И не на последно място той притежава гнева и яростта на предците си. Все пак името му е Варварина. Ако това не е мъжествено!

Индиана Джоунс

Не може да се мине без него. Той е пълен с находчивост, изобретателност, саможертвеност и късмет. Той е интелигентен и се справя с безброй критични ситуации. Не с някакви специални сили, но с ум и подкрепата на сгодна женица и добри приятели.

Джеймс Бонд

Тук рязко се намесва британският джентълмен, който обаче американците са приели като свой любим образ. Той има всичко – интелигентност, чар, увереност, оръжия и различни шпионски джаджи. Той е машина за убиване, но и невероятен любовник, който може да има всяка красива жена, която се изпречи на пътя му.

Батман

Този защо са го включили не знам. Костюмиран летящ мъж с жажда за отмъщение, но борещ се с престъпността. Като изключим факта, че явно страда от раздвоение на личността – Батман и Брус Уейн, сигурно е голям мъжкар.

Дотук с американските и британските герои. Има още много – измислени, но пък действително много мъжествени. Обаче да ви кажа честно в България си имаме много по-мъжествени герои. Кои измислени, кои – съвсем реални и нито Батман, нито Бонд, нито Спайдърмен или който и да е друг може да им стъпи на малкия пръст.

Бай Ганьо

Ето това е мъж. Яде, пие, оригва се и изплисква водата в банята. Така де, какво разбират "швабите" от "баняне". Друго си е един "булгар, булгар" да се удари в мъжките гърди и да им покаже. Това не може да го направи никакъв Джеймс Бонд или Индиана Джоунс. Най-много Конан Варварина да направи жалък опит.

Слави Трифонов

Той е висок, изключително висок - издига се като небостъргач, мъжествен и ерген. Бори се от години с посредствеността, в която между другото дейно участва и лансира. Освен гологлав, як и меко обръснат, може да пее. Няма лъжа, няма измама, това е един съвсем реален български супергерой. Само не мога да разбера кой го измисли.

Бойко Борисов

Бате Бойко, Боко, ББ и т.н. Той има много имена, но е един. И друг като него няма. Той, също като Конан, но по-добре от него, се бори с чудовища и магии всеки ден. Той управлява цяло кралство с твърда десница, макар че твърдят, че лявата му страна също не е за пренебрегване. Той е пожарникар, кмет, министър-председател, тенисист и още много други неща в едно. Той не е само футболист, той е футболист на годината. За него се пишат книги, правят се изложби и се дават приеми. Ако четете неговото име в текста за който и да е мъжествен герой, няма да сбъркате, защото той хем е най-мъжественият, хем най-герой, хем е навсякъде. За това как влияе на жените няма да говорим, защото ще трябва да сложим червена точка на материала (18+).

И не на последно място искам да кажа, че американците, англичаните и всички нации само могат да ни завиждат за Бойко Борисов, дори и да си имат Чък Норис, който уж не е измислен герой. Можех направо да започна с него, но тогава всички други споменати тук мъжаги щяха позорно да се свият в дупките си и да се срамуват, че изобщо се наричат мъже. И ако някой от тях иска да спори, съм склонна да го сразя само с един довод: нека да докаже или да ми намери един по-голям мъжкар, който да е срязал повече ленти от Бойко Борисов.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ