Най-големите измами, на които редовно се хващаме

31.08.2017, 18:00

Не бъди поредната им жертва!

   
 
Най-големите измами, на които редовно се хващаме

Съществуват хиляди недоброжелатели, които искат да изкарат пари по лесния начин. Обикновено го правят по незаконен начин, на чужд гръб и всеки от нас би могъл да е поредната им жертва.

Безплатна козметична или спа процедура

1969040

Обикновено тези измами са насочени главно към жените, но никой не е застрахован. Канят те на безплатна спа процедура, на която ти демонстрират различни продукти и ги използват върху теб. След това буквално те изтезават психически, докато не си купиш ненужни за теб кремове за няколко хиляди лева на изплащане. Затова не посещавай места, за които не знаеш почти нищо. Не знаеш дали не могат да навредят и на здравето ти.

Измама с наем на апартамент

Случва се да се срещнеш с хазяина, който ти дава ключовете от апартамента, а ти трябва д а му платиш 50% от сумата за наема. След това той ти казва, че много бърза и после ще обсъдите важните подробности. Стопанинът си тръгва, след което ти установяваш, че ключът не пасва на ключалката и си бил измамен.

За да не станеш жертва на подобна измама, винаги настоявай да влезеш и да разгледаш апартамента преди да платиш.

Изгубени вещи

Загубил си важна за теб вещ и нe след дълго някой добър човечец се свързва с теб, за да ти каже, че я е намерил и иска да ти я върне. Обаче се оказва, че живее далеч и трябва да платиш за куриерска услуга.Ти пращаш парите, но не получаваш нищо.

В подобни случаи винаги искай солидно доказателство, че липсващата ти вещ е у въпросния човек. Винаги настоявай да платиш доставката, след като получиш предмета.

Набиране на средства за лечение

Хората, които наистина имат нужда от лечение са много, но има и такива, които използват мъката на хората, за да се облагодетелстват финансово. Представят ти дадена трагедия, за която събират пари, но дават личната си банкова сметка. Ти изпращаш пари, след което се оказва,ч е изобщо не си помогнал, на когото е трябвало.

Винаги проверявай източниците на информацията и следи внимателно дали детайлите съвпадат.

Врачки

1969037

"Дай, батко да ти гледам на ръка!” или "Подръж тоя здравец, извади едра банкнота и я дръж в ръка” са реплики, от които трябва да бягаш надалеч. Това са мними гадатели и врачки, които злоупотребяват с наивността на хората. Започват да ти говорят общи неща за живота, в които може да се припознаеш и в следващия момент се оказваш излъган и ограбен. Просто отбягвай такива хора на улицата.

Просяците в подлезите

1969039

Изглеждат мръсни, носят скъсани дрехи и молят за пари. Но това по принцип си е организирана мафия и тези хора имат "началници”, които се къпят в пари. Просто не им давай нищо, защото така или иначе няма да е за тях.

Фалшиви билети

Някой ти продава билетите си за някой концерт и ти му плащаш на ръка. След това отиваш на концерта, но охраната не те пуска, защото билетите ти са фалшиви.

Пирамидна схема

Обещават ти висока печалба, за да включиш в корпорация. Правиш авансово плащане. Не след дълго компанията фалира и ти оставаш без нищо.

Имай предвид, че офертите, които ти предлага много пари срещу никаква дейност обикновено са измами, от които ще бъдеш разорен финансово.

Неочаквана награда

1969038

Ти си еди кой си подред посетител на еди кой си сайт и печелиш лаптоп, без дори да си участвал за него. Да, ама трябва а си платиш за доставката. Досещаш ли се? Плащаш и не получаваш нищо в замяна.

Запомни, че няма нищо безплатно на този свят. Няма как да спечелиш нещо, за което дори не си участвал. Ако се съмняваш в нещо им кажи, че ще платиш едва когато получиш наградата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ