Най-великите фронтмени в рока

15.08.2014, 10:28

Твърде много величие в една статия

   
 
Най-великите фронтмени в рока

За жалост на доста хора рокът никога няма да умре! Неговите легенди – още по-малко. Най-легендарният жанр в музиката е дал на света изключително богатство от песни и инструментали, както и някои от най-ярките личност в историята на модерната музика. Вижте кои са рок певците, които със своите неподражаеми сценични качества завинаги са си гарантирали място в пантеона на боговете на рока.

Робърт Плант (Led Zeppelin)

1362274

Човек с прекрасни руси къдрици и ангелски глас задължително трябва да е жена, нали? Е, преди появата на Робърт Плант може би е било така. През 1968 година оловният цепелин излита към САЩ и оглавява т. нар. "Втора вълна на британския рок", която за отрицателно време превзема западното крайбрежие. Някои си обясняват невероятната харизма на Плант с легендарната сделка на Led Zeppelin с Дявола. Със или без сделка, на концерта "Celebration Day”, състоял се в Лондон през 2007 дядо Робърт показа, че дори на тази преклонна възраст 80% от съвременните музиканти могат само да му лъснат обувките.

Мик Джагър (The Rolling Stones)

1362272

През 1962 година самоукият танцьор Мик Джагър става част от основателите на една от най-влиятелните групи в историята на рока – The Rolling Stones.. Както казват – останолото е история. Танцовите движения на Джагър са толкова легендарни, че наскоро бяха възпети в една популярна песен. Мик може би е единственият човек, който на 70 години изглежда по-добре, отколкото на 20, което разбира се, му е осигурило път към бельото на не една или две манекенки. И как иначе – коя жена не харесва достолепен британски джентълмен, който на всичкото отгоре наскоро получи титлата "Сър" лично от кралица Елизабет.

Аксел Роуз

1362270

Смятахме да започнем списъка с него, но вокалистът на Guns N' Roses не се появи навреме дори за това. Въпреки всичко обаче той си остави един от идолите на поколения рок фенове (и фенки) заради страхотния си външен вид, неподражаемото си сценично присъствие и своя уникален глас, който просто няма как да се сбърка. Няма как човек, който за една от песните си е правил секс с порноактриса насред звукозаписното студио да не е идол. Дори да беше направил само това, Аксел завинаги ще остане в паметта на рок поколенията.

Антъни Кийдис (Red Hot Chilli Peppers)

1362277

Оцелелият след тонове наркотици и алкохол Кийдис е лудият гений на гръндж легендите Red Hot Chilli Peppers още от основаването на групата през 1983. Днес, 30 години по-късно, той все още вършее по сцената и забива мацки, които могат да са му дъщери. И не показва признаци да спира. Наскоро Антъни издаде своята автобиография, която, разбира се, се разпродаде за отрицателно време.

Роджър Долтри (The Who)

1362271

Показателен факт е, че днес хората препълват стадионите, за да видят прощалното турне на английските великани. Роджър Долтри е един от първите велики фронтмени, като неговите гласови данни и сценично поведение помагат на The Who да отстояват позициите си в ера, когато гиганти като The Beatles, The Rolling Stones и Led Zeppelin бавно и методично превземат света. Днес, 50 години по-късно си вземаме тъжно последно сбогом с една от най-популярните групи в историята.

Фреди Меркюри (Queen)

1362276

Още от зората на легендарната английска група Queen през 70-те години уникалният глас на Меркюри, както и неизчерпаемата му енергия на сцената не остават незабелязани от феновете и критиците. Отишлият си трагично занзибарец има ключов принос за написването на някои от най-популярните песни в историята на рока, сред които "Bohemian Rhapsody”, "I Want It All” и "The show must go on”, а представянето му на легендарния концерт "Live Aid” от 1985 е считано за едно от най-великите представяния на рок певец изобщо. Ако стадион "Уембли" на няколко пъти се е напълнил до дупка заради вас, значи сте велики с главно "В".

Дейвид Лий Рот (Van Halen)

1362275

Независимо дали ги харесвате или не, няма как да отречете, че Van Halen разтърсват рок сцената в САЩ в края на 70-те години. Това се дължи не само на извънземното свирене на Еди ван Хален, но и на страхотния талант на фронтмена Дейвид Лий Рот. Той неслучайно е считан от много хора за ней-енергичният фронтмен в историята на рок музиката, а конкуренцията за това звание е доста голяма.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ