Наздраве с чай от фекалии на панда

14.11.2011, 15:25

Да ни е сладко

   
 
Наздраве с чай от фекалии на панда

Пандите са страхотни животни, нали? Симпатични са и са в състояние да разнежат и най-коравото мъжко сърце. И ще го сторят много по-успешно от всяка мадама (все пак говорим за разнежване на сърце, а не за омекване на крака, нали така). Оказва се обаче, че пандите са и едни продуктивни животни, чиято продукция или т. нар. аки е много полезно и вкусно нещо. Не, не сме го установили ние, нито имаме намерение някога да го установяваме, честно казано.

Ан Янши, китайски университетски преподавател в университета в Съчуан, е открил (не смеем да попитаме как точно), че пандиното ако има лечебни свойства. "Храносмилателната система на пандите абсорбира едва 30% от всичко, което те ядат. Което означава, че техните екскременти са богати на фибри и хранителни вещества. Точно както зеления чай, бамбукът, с който пандите се хранят, съдържа вещества, които могат да предпазват от рак. Може да се каже, че фекалиите от панда обогатяват ефекта от зеления чай – служат му като тор." За какво друго, освен за тор, би могло да служи едно ако, чудим се ние, но наум, за да не притесняваме колегите.

Най-идиотското в случая е, че половин килограм от тези толкова ценни екскременти ще струва 69 000 долара! С тази цена Ан Янши се надява да заеме място в книгата на рекордите на Гинес за най-скъп чай. Тайната на успеха му се криела във факта, че той вече е събрал почти пет тона аки на панда, за да може да произведе едно солидно количество супер-хипер-мега здравословен чай.

Интересно дали пандите осъзнават, че техните фекалии биха могли да донесат несметни богатства на китайски университетски преподавател. Според нас е важно животните да бъдат информирани за целия процес след доброволното изхождане – от събирането, през пакетирането на малките чайчета, та чак до самата консумация. В противен случай тяхното може да се счита за робско изхождане с цел печалба. Гадове!

Признаваме си, голяма част от нашия Div-екип не си пада много по чайовете, освен ако в тях не се капне осезаемо количество коняче. Но идеята да пийнем малко екскремент на панда, разтворен в гореща вода, ей така, защото е здравословно, ни се струва направо обидна. И невкусна.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ