Надебеляването е заразно

12.05.2016, 15:00

Не бирата, а дебелите са виновни

   
 
Надебеляването е заразно

Учените от института Wellcome Trust Sanger (Австралия) успяха да категоризират над 130 вида бактерии, които тайничко се спотайват в човешкия организъм. Целта на изследването като цяло е да се изясни как микрофлората в стомаха влияе на цялостното битие на човешкия труп. За да ви стане по-ясно - спомнете си как по рекламите едни жени хапват кисело мляко и изпадат в нечуван оргазъм.

По-голямата част от тези бактерии са изключително чувствителни към кислорода, затова култивирането им в лаборатория преди беше невъзможно. Най-накрая учените успяха (Ура!). В бъдеще това ще помогне да се създават лекарства, които да лекуват вредите от антибиотиците (пълен цинизъм!). Най-интересното, на което се натъкват учените обаче, са бактериите, които изобщо не са толкова чувствителни към кислорода.

Докторът на медицинските науки Сам Форестър, под чиято юрисдикция е проведено изследването, твърди, че бактериите, които отговарят за затлъстяването, могат да се предават от човек на човек. Така стана ясно, че заболяванията, за които преди се смяташе, че се предават само по наследство, са заразни.

В случай, че не сте дебели - трийте всички с наднормено тегло от фейса.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ